Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Koffeinmérgezést kapott egy magyar családapa: szinte víz helyett itta az energiaitalokat

default user icon
MME
Szerettei szeme láttára esett össze egy családapa Farkaslyukon. A fiatal férfit azonnal kórházba szállították, ahol kómába esett és az orvosok küzdenek az életéért.

A fiatal családapa vasárnap, saját otthonában lett rosszul. Szabolcsot a párja megkérte, hogy nézzen rá féléves kislányukra, ám a férfi alig lépett a gyermekhez, amikor a fejéhez kapott és rángatózva a földre esett. A Farkaslyukon élő férfi családja mindent megpróbált, hogy életben tartsák.

"Masszíroztuk a mellkasát, és fújtuk a szájába a levegőt. A mentőket is értesítettük, akik beszállították a kórházba" – mesélte Szabolcs kedvese, Amanda a Borsnak.

A lap Amandától megtudta, hogy kedvese rengeteg, az egészséges fogyasztási határt messze túlhaladó mennyiségben fogyasztott energiaitalt. A rendkívül magas koffeintartalmú folyadékot szinte víz helyett itta. A Bors idézi, hogy előfordult, amikor Szabolcs egy egész kartonnal vett az energiaitalból és a 24 dobozt alig egy hét alatt elfogyasztotta. A kétgyermekes családapa jelenleg kómában van, szerettei azonban várják haza.

"Most már csak a Jóistenben bízhatunk. Az orvosok ugyan minden tőlük telhetőt megtesznek, de őszintén megmondták, hogy a legrosszabb lehetőségre is fel kell készülnünk. Igen, Szabi kómába esett és meghalhat, de mi nagyon reménykedünk, hogy életben marad" – mondta Amanda.

Mik a koffeinmérgezés tünetei?

Napi 100-300 mg koffein elfogyasztása nem okozhat problémát, azonban napi 600 mg felett már jelentkezhetnek a mérgezés tünetei. A koffein halálos adagja 5-10 g körüli – olvasható az elsosegely.hu oldalán.

A koffeinmérgezés tünetei között szerepel a hányás és hányinger, az émelygés és szédülés, a hasmenés, a gyakori vizelési inger, a remegés, a heves szívdobogás érzése, a ritmus- és légzési zavar, pánik, szorongás, idegesség és a nyugtalanság.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss