Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposztarizottó

MME MME
1 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat pici sóval üvegesre párolom az olajon. A tűzről félrehúzva rászórom a pirospaprikát, hozzáadom a darált húst. Megpirítom, majd hozzáadom a rizst. Felöntöm a tejjel, és annyi vízzel egészítem ki, hogy ugyanannyi folyadék legyen a tetején, mint amennyi rizses hús van a lábosban. Sózom, és kb. 15 perc lassú forralás után hozzáadom a laskára tépett-vágott kelkáposztát, a frissen őrölt borsot és a köményt. Megkeverem, majd lassú tűzön párolom tovább, fedő alatt, kevergetés nélkül. Vízbe mártott merőkanállal szedek belőle *gombócokat* tálaláskor, majonézzel, tejföllel és svanyúsággal kínálom.

Megjegyzés

A rakott kelhez hasonló ízélmény, de sokkal gyorsabban, könnyebben elkészíthető. - MME

Ezek is érdekelhetnek