Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kalotaszentkirályi hólabda (csöröge)

45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A keverőtálba szitált liszttel eldolgoztam a szobahőmérsékletű vajat, majd hozzáadtam a vaníliás cukorral ízesített porcukrot, a reszelt citromhéjat, a sót, tojások sárgáját, a szódabikarbónát, és a szükséges mennyiségű tejjel jól összedolgoztam.

A vékony lappá nyújtott tésztát derelyemetszővel hosszú csíkokra vágtam úgy, mint a csörögefánkot. A csíkokból gömböket formáztam, majd a lyukas szűrőkanálba téve a forró olajban kisütöttem.

Porcukorral megszórva tálaltam, de adhatunk mellé dzsemet vagy lekvárt is.

Megjegyzés

Teljesen kihűlve ízlett a legjobban ez az omlós tészta. Nyitható-csukható rizsfőzőben is süthetjük. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss