Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme Magyarország top 10 családbarát étterem

default user icon
MME
Vasárnaponként sok étterem gyerekzsivajjal telik meg és egyre több olyan hely van, ahová a kutyáját is magával viheti az ember. A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz összeállításában ezúttal is elkészítették a TOP 10 családi éttermet. A listában több vidéki étterem is szerepel.

Kistücsök Étterem - Balatonszemes

A Kistücsök az egyik legismertebb étterem az úgynevezett gasztroforradalom elindulása óta. Nem érdemtelenül, ugyanis egy olyan étteremi kategóriát képvisel, amelyből fájóan kevés van szerte az országban: tisztességes magyar (kortárs) konyha, közérthető ételekkel. Az étterem motorja Csapody Balázs, aki a Kistücsök irányításán túl a hazai, azon belül is a balatoni gasztronómia egyik megkerülhetetlen figurája. A balatonszemesi étterem iránymutató törekvése, hogy élteti, és folyamatos megrendelésekkel látja el a színvonalas munkát végző környékbeli termelőket, és ebben az elsők között volt az országban. A Kistücsök nem ijed meg az olyan hagyományosan falusi ételektől, mint a kacsanyakleves, a sertésfül vagy a kakaspörkölt deszkás galuskával. Jahni Laszló séf mellett Pohner Adám sous chefet is meg kell említeni, aki ez év elején Lyonban a Bocuse d’Or-on képviselte Magyarországot a szakácsverseny világdöntőjén.

Anyukám Mondta - Encs

Az ország egyik legszerethetőbb étterme a Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd alkotta testvérpárhoz köthető. A példásan működő családi vállalkozás megcsinálta a lehetetlent, és az ország egy eldugott kisvárosában országos hírű étteremmé, afféle kulináris zarándokhellyé nőtte ki magát az Anyukám Mondta. Az Olaszországból és New Yorkból hozott, világra nyitott attitűd a magyar konyha és vendéglátás iránti alázattal ötvöződik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei étteremben. A top minőségű olasz alapanyagok – legyen az burrata vagy kiválasztott sonkamestertől érkező prosciutto – mellett ott a helye az étlapon a magyar malacfülnek, a házilag savanyított zöldségeknek, a saját készítésű szörpöknek. Fogások szintjén pedig a pizzák és tiramisu mellett megtaláljuk a tejfölös bablevest, a rántott húst és a töltött káposztát is. A közvetlen, laza hangnem mögött megbízható, komoly munka áll, ennek is köszönhető, hogy a szomszédos Szlovakiából is nagy számban érkeznek a vendégek Encsre.

Déryné Bisztró - Budapest

A magát sikkesnek, szexinek és kozmopolitának nevező étterem önvallomását találónak tartjuk. A Déryné egy igazi sikersztori, az étterem folyamatos teltházakat produkál. Az étlapon teljes természetességgel fér meg egymás mellett a shakshuka és a bouillabaisse leves, a polipsaláta és a bécsi szelet. Hétvégi reggelijük és a szombati és vasárnapi brunch országos hírű, legendás, nem csak a környéken lakók kedvence. Közelmúltbeli ajánlat bővülés, a válogatott és érlelt steakkínálat is telitalálatnak bizonyult, akárcsak azelőtt a kovászos házi kenyerek, amelyekből vásárolhatunk is. Az étteremtől elválaszthatatlan Kovács Kristóf személye, aki ritka szenvedéllyel irányítja a Déryné életét. A századelő vendéglátását idéző főpincér személye, a nyüzsgő francia bisztróhangulat, az élő zene, a meleg légkört árasztó enteriőr Buda egyik legnagyobb közönség kedvencévé tette az éttermet. Rendszeres bor- és pezsgővacsorák színesítik a Déryné mindennapjait.

Kiscsillag étterem  - Budapest

A Csillaghegyre utaló név valóban egy kis csillagként ragyog a környék éttermi életében. Az ízléses, egy kicsit rusztikus, kicsit vintage hangulatú enteriőr jól visszaadja a családi vendéglő üzenetét: egy nyugalmas hely, távol a nyüzsgő belvárostól, ahová sok szeretettel várják a családosokat is. Bent a kemence melege vár, amelyben finomságok is sülnek, a hét két napján pedig pizzák is készülnek. Rántott csirke és ponty, rakott krumpli és túrós csusza, de olasz paradicsomleves és paradicsomos tagliatelle is várja az óbudaiakat vagy a környéken kirándulókat. Régi vendéglős család sarja üzemelteti a Kiscsillagot, őseik működtették a 200 évet megélt, hűvösvölgyi Balázs Éttermet.

Mi a Kő - Köveskál

Az ország kis mesehelyén, Köveskálon találjuk a talán éppen a település nevére rájátszó a MI A KŐ-t. Az étteremként, borbárként, borboltként és szálláshelyként is üzemelő családi vállalkozást lelkesség és igyekezet hatja át, egyfajta közösségszervező szerepet töltenek be. Folyamatosak a boros programok, a Káli-medence pincészeteivel a középpontban. A MI A KŐ-ben bizton számíthatunk arra, hogy tavasszal a kert zsengéi, nyáron friss lecsó és főzelékek, ősszel káposztás és libaételek, télen erdei gombák, vadhúsok és disznótoros finomságok kínálják magukat az étlapon. A változó napi ajánlatot a táblára írva találjuk. Jó ízű gourmet fogások, szívvel-lélekkel teli vidéki vendéglátás, ez a MI A KŐ. A Káli-medence egyik legjobb választása.

Neked Főztem Formációk - Balatonfüred, Zánka

Az étteremkalauzunk előző kiadásában még a zánkai Neked Főztem szerepelt a Top100 étterem között. A 2018 nyári, balatonfüredi nyitás azonban a tesztjeink alapján a balatonfüredi formációt találta a legerősebbnek, jóllehet nem kis vállalásnak számít egy 180 férőhelyes éttermet működtetni. A Neked Főztem ékes példa arra, hogy egy jó ötletből – jelesül egy minőséget nyújtó strandbüféből – hogyan lehet lépésről lépésre építkezni, és egyre komolyabb kaliberű vendéglátóhelyet létrehozni. A füredi étterem szerves folytatása az előzőeknek: közérthető konyha a környékbeli és szezonális alapanyagok preferálásával, egy szívvel-lélekkel dolgozó étteremtulajdonos executive chef irányítása alatt. Épp úgy megjelenik az étlapon a trendi pulled pork, mint a csirkezúza, a rakott krumpli Széll Tamás után szabadon, tejszínnel. A füredi étterem látványkonyhával és BBQ Pit boxszal várja a vendégeit.

Rosenstein vendéglő - Budapest

2018-ban osztottunk ki első alkalommal életműdíjat, és nem volt kétség, hogy a hazai éttermi szcénában ki érdemelje ki elsőként az egész életművet értékelő elismerést. A Friedrich Wilhelm Raiffeisen támogatásával létrejött díjat a család feje, Rosenstein Tibor kapta meg. A több generáció által működtetett étterem a századelő vendéglőinek hagyományait élteti, annak minden melegségével és barátságosságával, az ételek viszont modern megfogalmazásban készülnek. A gazdag étlap a magyar és a zsidó polgári konyha klasszikusait vonultatja fel a csülkös bablevestől a latkeszeken át a rántott borjúmájig, de a kortárs nemzetközi gasztronómia jegyében megjelenhet a kínálatban a Szent Jakab-kagyló vagy a tavaly debütált Ruby- csokoládé is. A mára ikonikussá vált Rosenstein vendéglő immár negyed évszázada képviseli a vendéglátás magasiskoláját.

Trattoria Pomo D’Oro - Budapest

Az ország első számú trattoriája a népszerű Gianni vezetésével működik. Közkedvelt, emblematikus, barátságos hangulatú olasz étterem az Arany János utcában, egy autentikus olasz trattoria minden elemével. A konyhafőnök, Rosario Simeoli a tradicionális olasz ételek mellett saját receptgyűjteményét és innovatív, kreatív étel össze-állításokat használ. Az étlap az olasz régiók tradicionális fogásait vonultatja fel, és ezek autentikus alapanyagait használja. Az ország legrészletgazdagabb olasz borválasztéka, mintegy 350 tétellel Jáhner Attila szakértelmével. Gianni Annoni a Dining Guide gasztronómiai tanácsadója, emiatt összeférhetetlennek tartjuk az étterem pontszámmal történő értékelését.

Vendéglő a KisBíróhoz - Budapest

Bíró Lajos budai hadállását a XII. kerületi Hegyvidéken találjuk. Míg a „nagy Bock” egy klasszikus bisztró, ez az étterem valóban a magyar vendéglő hagyományait élteti. A kínálatban vannak átfedések a pesti Bockkal, legyen az egy jó magyar marhahúsleves velős csonttal, kocsonya és pástétom, vagy éppen Bíró Lajos signature desszertje, a dohány-, fekete banán és kolbász ízű bizarr fagylaltvariációk. A megkerülhetetlen magyar ételeket itt is nemzetközi fogások egészítik ki, tigrisrák, steakek, tapasok. De a Kisbíróban azért mégis a Bock Bécsi, a Retro Ökörpofa, vagy a somlói galuska a legjobb választás. Sajt Vászolyról, bivaly ricotta Mezőtúrról érkezik. Az időszakos ajánlat kéthetente változik, a borlap pedig 12 magyar borvidék
palackjait dicséri, némi elhajlással a Bock Pincészet felé. Bíró Lajos egyedülálló ikonikus szerepet tölt be a magyar gasztronómia megújításában és újrafogalmazásában, ezt a kiemelkedő teljesítményt 2019-ben a DINING GUIDE az ÉLETMŰ díj odaítélésével ismeri el.

Villa BagatellE

Budán a Villa Bagatelle afféle intézmény lett a 2010-es megnyitása óta, igen kedvelt találkozóhelyé vált. A ’20-as években épült villaépület három emelete három helyiség, három különböző funkcióval. Lent a remek kenyereket készítő Brótpékség, feljebb a bisztró, legfelül pedig a rendezvényekre kibérelhető szalon. A villa reggeltől koraestig tart nyitva, és a fővárosban fellendülő
reggelizőkultúra egyik legelső sikertörténete, népszerű hétvégi brunch-okkal. Ebédre egyszerűbb ételeket kínálnak, jó minőségi kivitelezésben, a club sandwich-től és hamburgertől a bőrös csirkemellen át a friss zöldségekből készült főzelékig, ami mindig a szezon terményeiből készül. Klasszikus és specialty kávét egyaránt kérhetünk, a reggeli opció különlegessége, hogy egész nap kérhető.

SZÉLL TAMÁSÉK STANDJA AZ ORSZÁG LEGJOBB ÉTTERME - ÁTADTÁK A 2019-ES DINING GUIDE-DÍJAKAT >>>

DINING GUIDE: EZEKBEN AZ ÉTTERMEKBEN ÉRDEMES KÁVÉZNI! >>>

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss