Elkészítés: A padlizsánkrémmel kezdem, hiszen annak időre van szüksége, hogy ki tudjon hűlni. A padlizsánokat megtisztítom, felkockázom, és fokhagymás olívaolajon enyhén megpirítom, megszórom cayenne-i borssal és sóval, 1/2 dl vízzel felöntöm, és puhára párolom. Mielőtt levenném a tűzről, hozzáadom a maradék aprított fokhagymát, majd pár percig hagyom őket együtt főni.
Miután kihűlt belekeverem a majonézt és a cukrot, majd botmixer segítségével pürésítem, üvegtálkába kanalazom.
A meghámozott, felkockázott burgonyát enyhén sós vízben a köménymaggal puhára főzöm, majd a vizet leöntve róla elkeverem a teavajjal és a tejjel. Botmixerrel a rukkolát fokozatosan hozzáadva szósz állagúvá dolgozom, amíg enyhe zöld színt kap.
A leveles tésztát kinyújtom, 5 egyenlő téglalapra vágom. A felszeletelt sonkát a sajttal és a lilahagymával a tésztalapokra helyezem, majd batyukat formázok. A tetejüket tojássárgájával megkenem, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, míg ropogós barna színt nem kapnak.
Díszítésként salátalevelet, olívaolajat, paradicsomot és rozmaringot használtam.