Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsleves cérnametélttel

MME MME
> 90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a karalábét, valamint a vöröshagymát meghámozzuk. A répákat hasábokra vágjuk. A konyhakész csirkét megmossuk, darabokra vágjuk.
  2. Mindent egy nagyobb lábasba tesszük, és kissé megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk és hozzáadunk néhány szem fekete borsot. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és félig lefedve kb. 1,5-2 óra alatt készre főzzük a levest. Ha nagyon elfövi a levét, vízzel pótoljuk, és megkóstoljuk, hogy elég sós-e.
  3. A cérnametéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és szétosztjuk a tányérokba. Mindbe egy kevés zöldséget és egy-egy darab húst is teszünk. Végül rászűrjük a forró levest. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

5 TRÜKK, AMIVEL A HÚSLEVESED OLYAN FINOM LESZ, MINT A NAGYIÉ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss