hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsleves cérnametélttel

MME MME
135 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A húsleves elkészítéséhez a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a karalábét, valamint a vöröshagymát meghámozzuk. A répákat hasábokra vágjuk. A konyhakész csirkét megmossuk, és darabokra vágjuk.
  2. A csirkét és a zöldségeket egy nagyobb lábasba tesszük, és kissé megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk és hozzáadunk néhány szem fekete borsot.
  3. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és félig lefedve kb. 1,5-2 óra alatt készre főzzük a levest. Ha nagyon elfövi a levét, vízzel pótoljuk, és megkóstoljuk, hogy elég sós-e.
  4. A cérnametéltet forrásban lévő sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük. Leszűrjük és szétosztjuk a tányérokba. Mindbe egy kevés zöldséget és egy-egy darab húst is teszünk. Végül rászűrjük a forró levest. Aprított petrezselyemmel tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss