1 kis üveg szamóca lekvár (házi, saját főzésű a legjobb)
1 csomag szamócás pudingpor
4 dl tej
2 evőkanál kristálycukor
10 dkg margarin
400 ml habtejszín (Meggle)
50 dkg friss vagy jó minőségű mirelit szamóca felolvasztva
díszítés:
400 ml habtejszín (Meggle)
zöld ételfesték (jó minőségű pl. candycol)
kókuszreszelék
csokoládés ostyarúd
csokoládé dekor kavics vagy ha nincs lehet helyettesíteni duna kavics cukorkával
hal és béka formájú gumicukor
marcipán horgász figura (aki ügyes készítet maga is)
színtelen tortazselé
víz
kék ételfesték (jó minőségű pl. candycol)
étcsokoládé (2 kocka)
fogpiszkáló
fehércsokoládé (1/3 tábla)
Elkészítés
Két darab 8 tojásos piskótát készítünk. Az elsőhöz 8 tojás fehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadunk 1 csomag a sütőport és hozzá kanalazunk 8 evőkanál lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze. A kész masszát sütőpapírral bélelt torta formába (28 cm) öntjük, előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesen takarék lángon világos barnára sütjük. A piskóta álagát tűpróbával ellenőrizhetjük. Az a lényeg, hogy a sütési idő végén a tűt a tésztába szúrjuk, majd kihúzzuk és ha azon nincs nyers tészta jó a piskóta. Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni. A leírtak alapján elkészítünk még egy 8 tojásos piskótát is. Ezt is kihűtjük.
A kihűlt piskótákat középen félbe vágjuk, így lesz összesen négy kör alakú tortalapunk.
Elkészítjük a töltelékeket. A pudingport és a cukrot egy edénybe tesszük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 4 dl tejet. Ezután felforraljuk, sűrűre főzzük, majd a pudingot langyosra hűtjük. Ezután hozzáadjuk a margarint és habverő segítségével habosra keverjük. A tejszínes töltelékhez 400 ml hideg tejszínt mély tálba öntünk, 3-5 csepp zöld ételfestéket hozzáadunk, majd habbá verjük. Figyeljünk, nehogy túl kemény legyen, mert akkor nem lehet vele szépen dolgozni. A szamócát felkockázzuk, hozzáadjuk a tejszínhabhoz, majd fakanállal óvatosan összekeverjük. Mikor kész vannak a krémek betöltjük a piskótát. Egy lapot tálcára helyezünk, megkenjük a lekvárral, majd a lekvár tetejére halmozzuk és egyenletesen elsimítjuk a szamócás pudingos krémet. Erre teszünk egy piskótalapot. Ezt megkenjük a tejszínes-szamócás krém felével, majd beborítjuk egy piskótalappal. A maradék tejszínes-szamócás krémet a piskótára halmozzuk, elsimítjuk, majd beborítjuk az utolsó piskótalappal.
Ezután következik a díszítés. Első lépésként a torta tetején kifaragjuk a tavat, azaz a felső piskóta lapból éles késsel kivágunk egy darabot, tó alakúra formázzunk. A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadunk egy csepp kék ételfestéket, simára keverjük, majd kikenjük vele a tó belsejét. Ezt hagyjuk dermedni. Ameddig dermed elkészítjük a bevonó krémet. A tejszínes bevonathoz 400 ml hideg tejszínt mély tálba öntünk, 3-5 csepp zöld ételfestéket hozzáadunk, majd habbá verjük. Ezzel a krémmel (2/3 rész) körbe kenjük a torta oldalát, illetve a tó kivételével a torta tetejét. A bevonó krém megmaradt részét (1/3) habzsákba tesszük. A „fű” dekorációhoz egy marék kókuszreszeléket egy zacskóba teszünk majd 2-3 csepp zöld ételfestéket 2 cl vízben feloldunk és beleöntjük a zacskóba. A zacskó „száját” összefogjuk, levegőt fújunk bele, majd eltekerjük és összerázzuk a tartalmát. Az így kapott zöld színű reszelékkel megszórjuk a torta tetejét.