Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Horgászos torta

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • piskóta:
  • 16 db tojás
  • 16 evőkanál cukor
  • 16 evőkanál liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • töltelék:
  • 1 kis üveg szamóca lekvár (házi, saját főzésű a legjobb)
  • 1 csomag szamócás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg margarin
  • 400 ml habtejszín (Meggle)
  • 50 dkg friss vagy jó minőségű mirelit szamóca felolvasztva
  • díszítés:
  • 400 ml habtejszín (Meggle)
  • zöld ételfesték (jó minőségű pl. candycol)
  • kókuszreszelék
  • csokoládés ostyarúd
  • csokoládé dekor kavics vagy ha nincs lehet helyettesíteni duna kavics cukorkával
  • hal és béka formájú gumicukor
  • marcipán horgász figura (aki ügyes készítet maga is)
  • színtelen tortazselé
  • víz
  • kék ételfesték (jó minőségű pl. candycol)
  • étcsokoládé (2 kocka)
  • fogpiszkáló
  • fehércsokoládé (1/3 tábla)

Elkészítés

  1. Két darab 8 tojásos piskótát készítünk. Az elsőhöz 8 tojás fehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadunk 1 csomag a sütőport és hozzá kanalazunk 8 evőkanál lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze. A kész masszát sütőpapírral bélelt torta formába (28 cm) öntjük, előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesen takarék lángon világos barnára sütjük. A piskóta álagát tűpróbával ellenőrizhetjük. Az a lényeg, hogy a sütési idő végén a tűt a tésztába szúrjuk, majd kihúzzuk és ha azon nincs nyers tészta jó a piskóta. Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és hagyjuk kihűlni. A leírtak alapján elkészítünk még egy 8 tojásos piskótát is. Ezt is kihűtjük. A kihűlt piskótákat középen félbe vágjuk, így lesz összesen négy kör alakú tortalapunk.
  2. Elkészítjük a töltelékeket. A pudingport és a cukrot egy edénybe tesszük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 4 dl tejet. Ezután felforraljuk, sűrűre főzzük, majd a pudingot langyosra hűtjük. Ezután hozzáadjuk a margarint és habverő segítségével habosra keverjük. A tejszínes töltelékhez 400 ml hideg tejszínt mély tálba öntünk, 3-5 csepp zöld ételfestéket hozzáadunk, majd habbá verjük. Figyeljünk, nehogy túl kemény legyen, mert akkor nem lehet vele szépen dolgozni. A szamócát felkockázzuk, hozzáadjuk a tejszínhabhoz, majd fakanállal óvatosan összekeverjük. Mikor kész vannak a krémek betöltjük a piskótát. Egy lapot tálcára helyezünk, megkenjük a lekvárral, majd a lekvár tetejére halmozzuk és egyenletesen elsimítjuk a szamócás pudingos krémet. Erre teszünk egy piskótalapot. Ezt megkenjük a tejszínes-szamócás krém felével, majd beborítjuk egy piskótalappal. A maradék tejszínes-szamócás krémet a piskótára halmozzuk, elsimítjuk, majd beborítjuk az utolsó piskótalappal. Ezután következik a díszítés. Első lépésként a torta tetején kifaragjuk a tavat, azaz a felső piskóta lapból éles késsel kivágunk egy darabot, tó alakúra formázzunk. A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadunk egy csepp kék ételfestéket, simára keverjük, majd kikenjük vele a tó belsejét. Ezt hagyjuk dermedni. Ameddig dermed elkészítjük a bevonó krémet. A tejszínes bevonathoz 400 ml hideg tejszínt mély tálba öntünk, 3-5 csepp zöld ételfestéket hozzáadunk, majd habbá verjük. Ezzel a krémmel (2/3 rész) körbe kenjük a torta oldalát, illetve a tó kivételével a torta tetejét. A bevonó krém megmaradt részét (1/3) habzsákba tesszük. A „fű” dekorációhoz egy marék kókuszreszeléket egy zacskóba teszünk majd 2-3 csepp zöld ételfestéket 2 cl vízben feloldunk és beleöntjük a zacskóba. A zacskó „száját” összefogjuk, levegőt fújunk bele, majd eltekerjük és összerázzuk a tartalmát. Az így kapott zöld színű reszelékkel megszórjuk a torta tetejét.

Megjegyzés

Időigényes demegéri elkészíteni. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss