Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű, de nagyszerű házi sütemény: túrós kuglóf hétköznapokra

A házi készítésű édességnél nincs finomabb! A kevert tésztás desszertekbe pedig az a jó, hogy egyszerűen, gyorsan elkészíthetők, kávéhoz, teához ideálisak és ha csalónapunk van, akár még reggelire is fogyaszthatjuk – mint ezt a mennyi túrós kuglófot!

A kuglóf pontos eredete nem ismert, de az bizonyos, hogy már a XVII. században is kedvelt édesség volt. Az "eredeti" kuglóftészta élesztővel készül, de ma már a sütőporos, szódabikarbónás receptek is elterjedtek. Sokféleképpen ízesíthető: mazsola, kakaópor, csoki, aszalt gyümölcsök, marcipán, alkohol – ezek mind-mind mehetnek a kevert vagy kelt tésztába. No és persze túró is kerülhet bele, ahogy a lenti receptbe is.

Készítsd el akár ma este, hiszen tényleg pillanatok alatt megvan, és az egész családot lenyűgözöd vele, abban biztosak vagyunk!

Hozzávalók:  

  • 25 dkg túró 
  • 25 dkg puha vaj 
  • 25 dkg liszt 
  • 16 dkg kristálycukor 
  • 2 tojás 
  • 1 csomag sütőpor 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 1 csipet só 
  • porcukor a tetejére 

Elkészítése:

  1. Egy tálba öntjük a túrót, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a két egész tojást, a csipet sót, jól összekeverjük.
  2. A lisztben elvegyítjük a sütőport, majd ezt is hozzákeverjük a túrós alaphoz.
  3. Egy közepes méretű kuglófformát alaposan kikenünk vajjal. Beleöntjük a túrós masszát. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 50 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kész, kis pihentetés után kiborítjuk a formából, rácson kihűtjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

Ajánljuk még:

A 11 LEGJOBB KUGLÓF RECEPT A KELT TÉSZTÁSTÓL A GLUTÉNMENTESIG>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss