Elkészítés: A paradicsomot és a hagymát felaprítjuk. Mi inkább nagyobbra szoktuk, nem túl apróra. A hagymát az olívaolajon egy nagyobb serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd mikor ezzel megvagyunk, beletesszük a paradicsomot. (Közben a tésztát is feltehetjük főni.) A paradicsomot kicsit megnyomkodjuk, hogy levet eresszen. Később ráöntjük a sűrített paradicsomot (a mennyiség attól függ, mennyi levet eresztett a paradicsom). Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az oregánót, jól megkavarjuk, és lassú tűzön rotyogtatjuk.
Közben megfőzzük a tésztát. Mire a tészta megfő, a szósz is kész. A tésztát leszűrjük, majd ráöntjük a szószt, összekeverjük, reszelt sajttal és tejföllel (vagy ízlés szerint) tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre