Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás-paradicsomos spagetti

30 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomot és a hagymát felaprítjuk. Mi inkább nagyobbra szoktuk, nem túl apróra. A hagymát az olívaolajon egy nagyobb serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd mikor ezzel megvagyunk, beletesszük a paradicsomot. (Közben a tésztát is feltehetjük főni.) A paradicsomot kicsit megnyomkodjuk, hogy levet eresszen. Később ráöntjük a sűrített paradicsomot (a mennyiség attól függ, mennyi levet eresztett a paradicsom). Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az oregánót, jól megkavarjuk, és lassú tűzön rotyogtatjuk.

Közben megfőzzük a tésztát. Mire a tészta megfő, a szósz is kész. A tésztát leszűrjük, majd ráöntjük a szószt, összekeverjük, reszelt sajttal és tejföllel (vagy ízlés szerint) tálaljuk.

Megjegyzés

Ezt a receptet tesómtól tanultam. 90 napos diéta szénhidrát napjára kiváló étel. - Kmanci

Ezek is érdekelhetnek