Elkészítés: A krumplikat megpucoljuk és apróra felkockázzuk.
A hagymát felkarikázzuk, s olajon megfonnyasztjuk. Közben felverjük a tojást. Mikor üveges a hagyma, akkor kerül rá a felkockázott krumpli. Ezt puhára sütjük-főzzük. Mikor megpuhult a burgonya, ízlés szerint megsózzuk, egy csipet borsot teszünk rá, és csak a színe miatt 1 csapott kávéskanál pirospaprikát. Ezzel összekeverjük, de ne hagyjuk tovább sülni a paprikával, mert hamar odaég. Amint összekevertük, rögtön öntsük rá a tojást.
Alacsony lángon előbb az egyik oldalát sütjük pirosra, majd egy lapát segítségével a megfordítjuk, és a másik oldalt is pirosra sütjük.
Felcikkezett paradicsommal és paprikakarikával tálaljuk. De kevés reszelt sajtot is szórhatunk rá, vagy apróra vágott petrezselyemmel is kínálhatjuk!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre