Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos szilvás pite

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 27 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 db citrom leve és héja
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek tejföl
  • A töltelékhez:
  • 1,2 kg szilva
  • 2 ek búzadara
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • A tetejére:
  • 5 db tojásfehérje
  • 3 ek porcukor
  • 1 ek citromlé

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és legalább 1-2 órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk.
  2. A tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és megszórjuk búzadarával. A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére. Visszatesszük a sütőbe, és 170 fokon 15 percig sütjük. Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.

    Még több szuper piterecept >>> 

    SZILVÁS GOMBÓC, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető szilvás süti recept. Nem csak szilvával finom. Sárgabarackkal is érdemes elkészíteni, vagy bármilyen más gyümölccsel. Nagyon fontos, hogy a tésztát pihentessük, mert akkor lesz finom omlós.
- veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss