1 evőkanál kókuszliszt (vagy a mandulalisztet kihagyva 3 enyhén púpos evőkanál kókuszliszt)
egy pici só
5 teáskanál négyszeres erősségű édesítő (vagy 3-4 evőkanál eritrit vagy xilit)
vanília kikapart belseje
fél bio citrom reszelt héja.
A kakaós piskótához:
6 db tojás
2 enyhén púpos evőkanál mandulaliszt
1 evőkanál kókuszliszt (vagy a mandulalisztet kihagyva 3 enyhén púpos evőkanál kókuszliszt)
egy pici só
5 teáskanál négyszeres erősségű édesítő (vagy 3-4 evőkanál eritrit vagy xilit)
vanília kikapart belseje
fél bio citrom reszelt héja
+ 1 evőkanál kakaó.
A krémhez:
1 csomag gluténmentes vanília puding
2 evőkanál négyszeres erősségű édesítő (vagy 3 kanál eritrit vagy xilit)
3 evőkanál kókuszolaj
300 ml kókusz tej
1 doboz totu
cukormentes szilvalekvár
pici édesítő
pici kókusz tej
pici rum (elhagyható)
cukormentes étcsokoládé.
Elkészítés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az édesítővel, a vaníliával, a citrom héjával robotgéppel jól elkeverjük. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájába belekeverjük a liszteket, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig alsó-felső sütéssel megsütjük. Ugyan elkészítjük a kakaós piskótát is.
A krémhez a pudingport kikeverjük egy kevés hideg kókusztejjel, majd hozzáöntjük a többi kókusztejet, az édesítőt és lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Hagyjuk kicsit meghűlni, majd 3 evőkanál kókuszolajjal simára keverjük és belekeverünk egy kis doboz totut.
A szilvalekvárt kikeverjük az édesítővel és a kókusztejjel (ízlés szerint pici rummal).
A piskótákat két-két részre vágjuk, a lapokat először megkenjük a kikevert szilvalekvárral, majd a vanília pudingos krémmel, egymásra rakjuk a lapokat, majd a maradék krémmel megkenjük a torta külsejét is.
Az étcsokoládét felolvasztjuk és megcsurgatjuk vele a tortát. Gyümölcsökkel díszítjük.