Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyászol Jamie Oliver: „Teljesen sokkos állapotban vagyok"

default user icon
MME
Nemrég még együtt dolgoztak, így Jamie Oliver teljesen megdöbbent, amikor hallotta, hogy egykori kollégája tragikusan fiatalon távozott az élők sorából.

Ahogy arról a mindmegette.hu is beszámolt, tragikusan fiatalon életét vesztette a skót séf, Jock Zonfrillo. A tévés szerepléseiről is ismert Zonfrillo nagyon korán, mindössze 13 évesen került az éttermek világának hatása alá, ekkor kezdett ugyanis részmunkaidőben mosogatni. Annyira magával ragadta mindez, hogy otthagyta az iskolát, majd egyre feljebb lépkedett a ranglétrán, végül a nagy áttörés akkor történt, amikor egy évre elutazott Ausztráliába dolgozni.

Folyamatosan ingázott hazája és a távoli szigetország között, és bár jól indult a karrierje, sokan mégis egy botrány miatt emlékezhetnek rá.

Zonfrillo az ezredforduló idején lett a sydney-i Restaurant 41 főszakácsa, ám alig két évvel később elbocsátották, ugyanis felgyújtotta az egyik tanonc nadrágját, mivel Jock szerint az illető túl lassan dolgozott. A férfi, bizonyos Martin Krammer, a kezén égési sérüléseket szenvedett, ezért beperelte Zonfrillót, akinek kártérítést kellett volna fizetnie egykori kollégájának, ám Krammer a saját állítása szerint soha egy centet sem kapott a séftől.

Évekkel a botrány után visszatérhetett a konyhába, és 2013-ban megnyitotta saját éttermét, az Oranát, majd létrehozta az azonos nevű alapítványt, melynek küldetése, hogy megőrizze az utókornak az ausztrál alapanyagokat, és ápolja az ausztrál őslakosok hagyományos főzési technikáit. Zonfrillo 2019-ben csatlakozott az ausztrál MasterChef csapatához, ahol zsűritagként értékelte a versenyzők teljesítményét.

A műsor vadonatúj évada a napokban rajtolt el a szigetországban, és az egyik adás vendégséfje a világhírű sztárszakács, Jamie Oliver volt, aki a forgatáson közös képet is készített Zonfrillóval. A skót–ausztrál séfet hétfőn, hajnali kettő órakor holtan találták Melbourne-ben. A hír megrázta Jamie Olivert is, aki megrendült sorokkal búcsúzott kollégájától az Instagramon.

„Teljesen sokkos állapotban vagyok, hogy Jock Zonfrillo halálhírére kellett ébrednem. Nagyon jó volt együtt dolgozni vele a MasterChef új évadában, el sem nem tudom mondani, hogy mennyire. Jock, Melissa és Andy hármasa volt a leginspirálóbb zsűri és mentorcsapat, mindegyikőjüknek megvolt a maga sajátos nézőpontja és stílusa… Jock nagyon fog hiányozni. El sem hiszem, hogy ezt kell írjam… részvétem a családjának és a barátainak, és második családjának, a MasterChef csapatának és versenyzőinek is" – írta Instagram-posztjában Jamie Oliver.

Borítókép: Northfoto/PA Wire/PA Images

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss