Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Golden Globe 2024: a menü egy részét Budapesten is megkóstolhatjuk

default user icon
MME
Híres japán séf, a szusikészítés mestere alkotta meg a luxusmenüt a 81. Golden Globe-díjátadó ünnepségre. A szakács budapesti éttermében, a NOBU-ban mi is ehetünk hasonló finomságokat.

Magyar idő szerint ma éjjel tartották a 81. Golden Globe-díjátadót, ahol a hírességek az ismert szusiszakács, Nobu Matsuhisa a tenger gyümölcseiből készített finomságait kóstolhatták meg. 

 

Lazactartár kaviárral

A sztárvilág egyik színvonalas eseményéről sem hiányozhat a kaviár. Az idei díjátadón a luxuscsemege mellé lazactartárt álmodott meg a séf. Sőt, a lazac a menü későbbi elemeiben is feltűnt.

Sült lazac

Különleges halfajtával, a sárgafarkú lazacsügérrel folytatódott az ételsor. A klasszikus halas fogás bár egyszerűnek tűnik, a minőségi alapanyagokon sok múlhat. A képeket elnézve, nem okozhatott nagy csalódást a séf.

Sashimi saláta Matsuhisa öntettel

A séf saját alkotású öntete apróra vágott hagymával, szójaszósszal, rizsecettel, szőlőmagolajjal, szezámolajjal, cukorral és fűszerekkel (sóval, borssal és porított mustárral) készül. Ezzel locsolják meg a tonhalas vegyes zöldsalátát. Az ízharmónia páratlan.

Misós tőkehal

A miso nem csak levesek ízesítésére kitűnő. A gazdag ízvilágú misopaszta a fekete tőkehallal ellenállhatatlan párost alkot.

Francia elegancia

Mi mással is öblíthetnék a finom falatokat, ha nem a legelegánsabb itallal, a pezsgővel. Az este hivatalos palackja a Moët Impérial Brut volt, amit három szőlőfajtából készítenek, és gyakran a pezsgők királyának neveznek.

A legtöbb díjat érő alkotás

Az idei Golden Globe-on az Oppenheimer bizonyult a legsikeresebbnek. A legjobb filmdrámának járó díj mellett a legjobb eredeti filmzene elismerést is megkapta. Christopher Nolan lett a legjobb rendező; az Oppenheimert alakító Cillian Murphy a legjobb férfi főszereplő, Robert Downey Jr. pedig a legjobb férfi mellékszereplő díját vehette át.

(Borítókép: NOBU Instagram-fiók)

Ajánljuk még: 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss