Elkészítés: A húsokat és csontokat megmosom, a zöldségeket megpucolom, a zöldeket összekötöm. A megfelelő nagyméretű fazékba a húst és a disznó- valamint marhacsontokat felteszem főni annyi hideg vízben, hogy bőven ellepje, de a zöldségeknek maradjon hely.
Amikor felforrt a víz, takarékra veszem, éppen annyira, hogy csak gyöngyözzön. Amikor már majdnem megfőtt a hús, akkor a kimaradt csirkecsontot és -lábat beleteszem, ahogy az előkészített zöldségeket is(bezöldségelem). Ízlés szerint sózom, ételízesítővel ls szemes feketeborssal ízesítem.
Amikor megfőtt, a gázt kikapcsolom, és 5-10 percet pihentetem. A zöldségeket és a húst külön tálra kiszedem. A levest leszűröm.
Grízgaluskával vagy levestésztával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!