Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Garnélarákos tagliatelle

MME MME
3/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg (friss) tagliatelle
  • 30 dkg tisztított garnélarák
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • kis bors
  • kis só
  • kevés olívaolaj

Elkészítés

Elkészítése: Tegyünk fel főzővizet egy kevés sóval a tésztának.

Aprítsuk fel a hagymát, fonnyasszuk meg egy kevés olívaolajon. Dobjuk rá a garnélarákot, sózzuk, borsozzuk, pirítsuk néhány percig a zúzott fokhagymával, majd adjuk hozzá a fehérbort.

Közben főzzük meg a tésztát. Ha kész, szűrjük le, forgassuk össze a fokhagymás garnélával, keverjük hozzá az aprított zöldfűszereket.

Azonnal tálaljuk. Száraz fehérbor vagy rosé illik hozzá.

Megjegyzés

Aki szereti a csípős ízeket, aprított chilit is tehet bele. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss