Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Top 10 elképesztően finom szénhidrátmentes vacsora

default user icon
MME
Hogy bűntudat nélkül élvezhessük az ízeket az esti órákban, részesítsük előnyben az alacsony vagy zéró szénhidráttartalmú fogásokat. Összeállításunkban a levestől a salátán át a pizzáig szinte mindenre mutatunk receptet.

Hazaérve egy kimerítő munkanap után sokan legszívesebben csak készítenénk gyorsan egy szendvicset vacsorára, hogy minél előbb pihenhessünk. Ám ez nemcsak akkor rossz választás, ha épp diétázunk, hiszen az esti órákban elfogyasztott ételek kalóriáit már nemigen mozogjuk le!

Napjainkban elavult szabálynak minősül, hogy este hat után ne együnk semmit. A legfrisseb ajánlások alapján az utolsó étkezés mikorját a lefekvés időpontja határozza meg. Szakértők szerint az előtte lévő 2-3 órában már nem ajánlatos táplálkozni. Tehát ha valaki 23 órakor szokott aludni menni, az 20-21 óra magasságában még nyugodtan megvacsorázhat.

Szénhidrátszegény vacsorák

Az esti órákban nem mindegy, milyen típusú étel után nyúlunk. Olyat válasszunk, ami nem terheli meg a gyomrot, ezáltal biztosíthatjuk a nyugodt, pihentető alvást. Emellett a bevitt kalóriák száma is fontos tényező: lehetőség szerint minél alacsonyabb szénhidráttartalmú, mégis laktató fogásokat érdemes keresni – ehhez adunk most ötleteket.

KARFIOLPIZZA (MARGHERITA)>>> 

SAJTOS-PARADICSOMOS SZENDVICS - SZÉNHIDRÁTMENTESEN!>>> 

HÚSGOLYÓK MENTÁS JOGHURTTAL (LOW CARB)>>> 

PESTÓS CUKKINISPAGETTI SÜLT CSIRKEMELLEL>>> 

A LEGFINOMABB LENCSELEVES>>> 

CSILIS BAB (CHILI CON CARNE)>>> 

CÉKLÁS-DIÓS CSIRKESALÁTA>>> 

KELETI FŰSZERES WRAP>>> 

NYÁRI MUSTÁROS CSIRKENYÁRS TZATZIKIVEL>>> 

ROSTON SÜLT VADLAZACFILÉ>>> 

Ezek is érdekelhetnek