Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kutya világot élünk! Megnyílt az első fine dining étterem ebeknek

default user icon
MME
Bármennyire is hihetetlen, de az igazán elkényeztetett ebek már külön, egy a számukra kialakított fine dining étteremben is ehetnek. Az viszont jó kérdés, hogy a gazdi addig mit csinál, amíg kedvence végigkóstolja a menüsort, hiszen az emberek számára itt nem tartanak semmilyen harapnivalót.

Manapság igazán bátor húzás egy ilyen tematikára épülő vendéglőt nyitni, hiszen az éttermek nagy része még most is komoly kihívásokkal néz szembe világszerte. A Dogue azonban nagyon úgy néz ki, hogy észrevett egy igen szűk üzleti rést, amit azonnal be is foltozott. Az amerikai városokban a magas bérleti díjak és a rezsiköltségek, valamint a folyamatos munkaerőhiány miatt már egy jó ideje nehéz helyzetben van a vendéglátó szektor, ráadásul felmérések szerint az ebek száma jócskán meghaladja a gyerekekét. Így nem csoda, hogy sok figyelmet fordít az ember a legjobb barátjára. Erre építve simán elképzelhető, hogy egy rövid időn belül nyereséges is lehet ez az étterem.

A San Franciscó-i Dogue-ban a kutyák hetvenöt dollárért, azaz nagyjából harmincháromezer forintért kóstolhatják végig az igazi fine dining menüsort. A kaja amúgy első ránézésre annyira jól néz ki, hogy még a gazdi is megirigyelhetné.

A vendéglő séfe egyébként az állatgasztronómiába is jártas, így kizárólag csúcsminőségű húsokból és szezonális biozöldségekből építi fel az étlapot. A szerencsés kutyusok olyan fogásokat kóstolhatnak meg, mint a csirkebőr gofri, a szarvasszívvel töltött rózsa formájú sütemény vagy a csirkehúsos gombaleves.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss