Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erőleves palacsintatekerccsel

MME MME
4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 csomag leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, kelkáposzta)
  • 1 kg levescsont
  • fél evőkanál egész feketebors
  • 1 babérlevél
  • 1 citrom levágott héja
  • A levesbetéthez:
  • 1 tojás
  • 6 dkg liszt
  • 1,2 dl tej
  • 3 evőkanál vegyes vágott zöldfűszer (mélyhűtött is lehet)
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A leveszöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A csontot megmossuk.

Elkészítés: Felforrósítunk zsiradék nélkül egy nagy lábost. A vágott felével lefelé beletesszük a hagymát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a csontot, kissé ezeket is megpirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, beleszórjuk a borsot, a babérlevelet, a citromhéjat, és kb. 2 órát lassú tűzön főzzük. A habját néha-néha leszedjük. A levesbetéthez simára keverjük a tojást a liszttel, a tejjel, a zöldfűszerekkel és egy csipet sóval, majd kb. 30 percig állni hagyjuk. Serpenyőben kevés vajat forrósítunk, és a masszából 4 nem túl vastag palacsintát sütünk. Szorosan feltekerjük őket, és hidegre tesszük. A levest átszűrjük, még egyszer felforraljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A répát, a zöldséget, a karalábét külön tálkába szedjük. A palacsintatekercseket ferdén felszeleteljük, 3-4 szeletet a tányérokba teszünk, és rámerjük a levest. Megszórhatjuk vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 240 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss