Elkészítés: A húsos csontot felteszem főni. Sózom, borsozom. Közben megpucolom és felvágom a zöldségeket. A csontokat kb. 90 percig gyöngyözően főzöm. A habot eltávolítom.
A csontokat kiveszem, a húst lefarigcsálom róla, felaprítom, keverőtálba teszem. A csontokat eldobom. A zöldségeket, a káposztát a levesbe teszem, fűszerezem, tovább főzöm.
Közben elkészítettem a gombócokat a főtt húsból, a felaprított csirkemájból, újhagymából, petrezselyemből, a rizsből, a tojásból és a lisztből, a levesbe teszem.
Amikor már puhák a zöldségek és a gombócok is megfőttek, hozzáadom a káposztalevet, a bort, facsarok bele citromot, szórok rá lestyánt.
Lehet tálalni. Aki akar, kanalazhat rá még tejfölt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!