Epres-pudingos piskóta

MME MME
50 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. Az epres-pudingos piskóta tésztájához a pudingot kevés tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük egy lábasban. Hozzáöntjük a maradék tejet is, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
    2. Az epreket megmossuk, eltávolítjuk a szárat és félbevágjuk.
    3. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd az olajat és a vizet. Ezután két adagban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd egy fakanállal szép egyenletesen beleforgatjuk a tojáshabot is.
    4. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, 30x25 cm-s tepsibe önjük a tésztát. A kihűlt pudingot egy teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük. Az epreket vágott felükkel lefelé elosztjuk a pudingos tésztán. Kicsit bele is nyomhatjuk őket.
    5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a süteményt. Meghinthetjük porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.

Nézd meg videón, milyen egyszerűen készül az epres pugingos piskóta

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss