hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors eperlekváros piskótarolád

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az eperlekváros piskótarolád tésztájához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd apránként beleforgatjuk a tojáshabot, és beleszitáljuk a lisztet.
  2. A tésztát egy nagyobb, sütőpapírral borított tepsibe öntjük, és 175 fokon kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  3. A még melefg piskótát papírostul kiemeljük a tepsiből, beborítjuk egy másik sütőpapírral, majd egy nedves konyharuhával, és feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
  4. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük eperlekvárral, meghintjük a reszelt citrom héjával, majd ismét feltekerjük.
  5. A tejszínt habbá verjük, majd egyenletesen bevonjuk vele a roládunkat. A tetejét negyedelt eperrel díszítjük.
  6.  

Ezek is érdekelhetnek