Gyors eperlekváros piskótarolád

MME MME
30 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az eperlekváros piskótarolád tésztájához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd apránként beleforgatjuk a tojáshabot, és beleszitáljuk a lisztet.
  2. A tésztát egy nagyobb, sütőpapírral borított tepsibe öntjük, és 175 fokon kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  3. A még meleg piskótát papírostul kiemeljük a tepsiből, beborítjuk egy másik sütőpapírral, majd nedves konyharuha segítségével feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
  4. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük az eperlekvárral, meghintjük a reszelt citrom héjával, majd ismét feltekerjük.
  5. A tejszínt habbá verjük, majd egyenletesen bevonjuk vele a roládot. A tetejét negyedelt eperrel díszítjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a gyors eperlekváros piskótarolád

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss