Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tudtad? Ha ebbe a titkos összetevőbe áztatod a darált marhahúst, még finomabb lesz a hamburger

default user icon
MME
Azt bizonyára már tudod, hogy ha sütés előtt tejbe vagy íróba áztatod a csirkehúst, attól lágyabb és lédúsabb lesz végeredmény. De vajon azzal is tisztában vagy, hogy a tejes áztatás ugyanilyen jótékony hatással van a marhahúsra? Itt az idő, hogy kipróbáld!

A darált marhahús tejben, sőt tejszínben áztatása egy jól bevált technika, hiszen a tejszín megvédi a húsban lévő fehérjéket a túlsütéstől, és a hús megőrzi a nedvességtartalmát. Nem kérdés, hogy ettől csak még szaftosabb lesz a hamburger, így érdemes kipróbálni!

Tejszínnel az extra ízekért

A tejszín enyhén savas közegében a hús megpuhul anélkül, hogy a benne lévő fehérjék lebomlanának. Ráadásul a tejszínben lévő kalcium reakcióba lép a húsban lévő enzimekkel, így lágyítva a fehérjéket, ami segíti, hogy még puhább legyen a hús. Bár a darált hús nem igényel extra puhítást, az biztos, hogy az extra nedvességmegtartás csak előnyére válik.

Így készíts tejszínes pácot

A tejszínes áztatáshoz nem kell mást tenned, mint 2 evőkanál tejszínt adni minden kiló darált húshoz. Alaposan keverd el, majd hagyd legalább 12 órán a hűtőben állni. A legjobb, ha jó zsíros tejszínt használsz. A hús egyenletesebben fog barnulni és szaftos, lédús marad.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss