A darált marhahús tejben, sőt tejszínben áztatása egy jól bevált technika, hiszen a tejszín megvédi a húsban lévő fehérjéket a túlsütéstől, és a hús megőrzi a nedvességtartalmát. Nem kérdés, hogy ettől csak még szaftosabb lesz a hamburger, így érdemes kipróbálni!
Tejszínnel az extra ízekért
A tejszín enyhén savas közegében a hús megpuhul anélkül, hogy a benne lévő fehérjék lebomlanának. Ráadásul a tejszínben lévő kalcium reakcióba lép a húsban lévő enzimekkel, így lágyítva a fehérjéket, ami segíti, hogy még puhább legyen a hús. Bár a darált hús nem igényel extra puhítást, az biztos, hogy az extra nedvességmegtartás csak előnyére válik.
Így készíts tejszínes pácot
A tejszínes áztatáshoz nem kell mást tenned, mint 2 evőkanál tejszínt adni minden kiló darált húshoz. Alaposan keverd el, majd hagyd legalább 12 órán a hűtőben állni. A legjobb, ha jó zsíros tejszínt használsz. A hús egyenletesebben fog barnulni és szaftos, lédús marad.
(Nyitókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
- 5 POFONEGYSZERŰ MEGOLDÁS, HOGY A TÜKÖRTOJÁS SZÉP KEREK MARADJON A SERPENYŐBEN>>>
- SZERETITEK A PALACSINTÁT? AKKOR EZT A HOZZÁVALÓT SOHA NE HAGYD KI BELŐLE>>>
- HOGYAN KELL CSONTOZNI A KARAJT? MUTATJUK! – VIDEÓ>>>