Cukormentes hólabda torta

45 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • formához)
  • tojás
  • eritrit
  • kakaópor
  • sütőpor
  • liszt
  • teljes kiőrlésű liszt
  • víz
  • cukornak megfelelő folyékony édesítő
  • liszt vagy 1 csomag kókuszos pudingpor
  • tej
  • kókuszreszelék
  • eritrit
  • vaj
  • eritrit
  • kókuszreszelék
  • cukormentes csoki
  • olaj
  • édesítő

Elkészítés

  1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét az eritrittel habosra verjük. A kakaóport, a sütőport, a sót és a liszteket összekeverjük. A fehérjehabba keverjük a tojások sárgáját, kis fokozaton, majd a vizet és a lisztet felváltva adjuk a masszához óvatosan, hogy habos maradjon a tészta és óvatosan hozzákeverjük az édesítőt. Kivajazott, lisztezett tortaformában 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.
  2. A krémhez a pudingport (lisztet) kevés tejjel elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet, és sűrűsödésig főzzük, belekeverjük a kókuszt, az édesítőt és hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük az eritrittel, majd összedolgozzuk a kihűlt kókuszos krémmel.
  3. A torta összeállításánál a piskótákat megkenjük a krémmel, majd egymásra rétegezzük a lapokat (a felső lap legyen a legsimább piskóta). A tetejét csak vékonyan kenjük krémmel, az oldalát viszont vastagabban, amit be is szórunk kókuszreszelékkel.
  4. A torta tetejére vízgőz felett megolvasztjuk a csokit az olajjal, és rákenjük a torta tetejére. Tálalásig hűtőbe tesszük dermedni.

13 KÓKUSZOS DESSZERT AZ ÜNNEPI ASZTALRA: A POFONEGYSZERŰTŐL A KLASSZIKUSIG >>> 

11 BOMBAJÓ KÓKUSZOS SÜTEMÉNY 30 PERC ALATT! >>>

 

Megjegyzés

Ha nincs időnk a kis hólabdákra, csináljunk hólabda tortát. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss