Elkészítés: Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. Ezeket is összekeverjük. Majd összeforgatjuk óvatosan a habbal. Utána kivajazott, kilisztezett formába (26 cm) öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütjük.
A krémhez a pudingot a cukorral megfőzzük a tejben, ha kész, tegyünk a pudingra fóliát, hogy ne bőrösödjön meg. Ha kihűlt, ezt kikeverjük, majd hozzákeverjük a margarint és a kakaóport. Fél órára hűtőbe tesszük, majd a tortát 3 részre vágjuk, és ezzel töltjük.
Oldalára tehetünk csokiforgácsot, díszítésnek marcipánvirágot, cukorgyöngyöt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre