Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell grillezett polenta-mozzarella szedviccsel

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, majd összeforgatjuk a fűszerekkel, a tojással és a zapbehelyliszttel. Félretesszük pihentetni. 
  2. A puliszkához a vizet felforraljuk, hozzáöntjük a kukoricadarát, és egy csipet sóval, folyamatos kevergetés mellett kb. 5 percig főzzük. Ezután egy vajjal kikent tányérra szedjük. Egy pohárral korongokat vágunk ki belőle. 
  3. A csirkés masszából 2 tenyérnyi pogácsát készítünk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük az olajat, majd a csirkés pogácsák mindkét oldalát ropogósra sütjük 2-3 perc alatt. 
  4.  A polentakorongokat is megprirítjuk a serpenyőben, mindkét oldalukon, majd a felezett mozzarellával szendvicsként tálaljuk. Sóval és borssal ízesített paradicsompürével kínáljuk a csirke mellé. 

Megjegyzés

Könnyű, üde vacsora, egy pohár rozé nem rontja el. Az arányok változtatásával előételként vagy főételként is adhatjuk. - uildiko

Ezek is érdekelhetnek