Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkehúsos ravioli currys káposztával

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 5 tojássárga
  • 40 dkg nullás liszt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 mokkáskanál só
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg csirkemell
  • 15 dkg krémsajt vagy mascarpone
  • bors
  • olaj
  • A körethez:
  • 1/2 fej káposzta
  • 2 evőkanál currypor
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál római kömény

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük.

Közben a csirkemellet apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, megsózzuk, borsozzuk, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a krémsajtot.

A káposztát vékonyra szeljük, 3 evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzákeverjük a curryt és 1 mokkáskanál római köményt, majd felöntjük a darabolt paradicsommal, pár perc alatt összeforraljuk, majd a vajjal összeforgatjuk.

A tésztát géppel vagy kézzel vékonyra nyújtjuk, evőkanálnyi halmokat teszünk rá a töltelékből, a töltelékek körül tojással megkenjük, majd egy másik kinyújtott tésztalappal befedjük, és raviolikat szúrunk ki pohárral a tésztából, a körök széleit villával lenyomkodjuk.

Párolóedényben vizet forralunk, a raviolikat belehelyezzük, és 13-15 perc alatt készre pároljuk.

A kész raviolikat a paradicsomos-currys káposztával tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek