Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Orbán - Marosi
A tortellini egy igazi olasz tésztafajta, aminek különlegessége, hogy a gyűrű formájú tésztába tölteléket tesznek. Az adalék szempontjából két nagyobb csoportra bonthatjuk a tésztát, a húsos és a húsmentes töltelékek alapján. Ezen elven a neve is kicsit változik a dolognak, mert a húsmentes (sajt) a tortelloni, míg a húsos a tortellini. Elvileg.
SÁNDOR ADRIENN
Videó
Ha csak fél órád van a család elé tenni valami finomat, mutatjuk a neked való receptet! Ez a spenótos-aszalt paradicsomos tortellini gyorsan és egyszerűen elkészül, ráadásul eddig mindenkinek ízlett, aki csak kóstolta.
Amikor a levesbetét önmagában is laktató, akkor az a csodálatos helyzet áll elő, hogy már csak a desszerten kell gondolkodnunk. Ha csak fél órátok van a vacsorára, próbáljátok ki - utána jöhet a tiramisu, a panna cotta, vagy bármilyen tetszőleges olasz desszert!
Az olasz tészták nagy népszerűségnek örvendenek kis hazánkban, a durumlisztből készült száraztészták és a friss soktojásos tészták egyaránt - ez utóbbiakból főleg a töltött variációk, a tortellini és a ravioli a favorit. Az fóliázott, bolti sem rossz, különféle mártásokkal nyakonöntve, de ha házilag gyúrjuk a tésztát, és mi magunk töltjük meg, az egészen más élményt nyújt! Erre is, arra is mutatunk 7 kipróbált receptet!
A leves egyik fontos hozzávalója a levesbetét. A tortellini pedig a levesbetétek királynője. Próbáljátok ki, megéri!