Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Kóstolva igazi májkrémes ízt varázsol szánkba" - húsos tortelliniket teszteltünk

A tortellini egy igazi olasz tésztafajta, aminek különlegessége, hogy a gyűrű formájú tésztába tölteléket tesznek. Az adalék szempontjából két nagyobb csoportra bonthatjuk a tésztát, a húsos és a húsmentes töltelékek alapján. Ezen elven a neve is kicsit változik a dolognak, mert a húsmentes (sajt) a tortelloni, míg a húsos a tortellini. Elvileg.

5 különböző márkát találtunk, akik húsos verziót is árulnak, a hús fajtáját nem figyeltük, csak az számított, hogy azzal legyen töltve a tészta. Mindegyiket az ajánlott főzési idő alapján készítettük és nyersen kóstoltuk.

Rana

Apró tészta, ami mindössze 1 perc főzésre vágyakozik. Színre kellően sárga, azaz tojás vélhetően került bele. Illatán a sonkát tökéletesen érezni, aminek kellemes aromája hamar elcsábít minket. Elkészítés után kellően megpuhul, de a sonkát és a sajtot jól tartja így is. Ízre inkább a hús dominál, csöpp sósság van ízében. A sajt krémes, állagra tökéletes.

Adatok: 250 gramm, 799 Ft

Pasta Nobile

Ez egy kicsit vaskosabb példány, nagyjából kétszer akkora egy darab, mint az előző alanynál. Illatában nem érzünk semmi kellemeset, sajnos. Elkészítéséhez mindössze 2 perc szükséges. Kóstolva igazi májkrémes ízt varázsol szánkba, ami minden, csak nem kellemes. Állagra jó, a tészta puhább picit, mint az ideális.

Adatok: 400 gramm, 499 Ft

Penny

Elértünk a 3 perces versenyzőhöz is, ami a Penny saját márkájaként fut. Illata kicsit vagdalt húsos irányt vesz, de legalább valami húsos jelleg megfigyelhető. A tészta kellően puha, sőt, pár darab esetében a 3 perc már túlzásnak minősült. Kóstolva is marad a vagdalt élmény, ami azért nem olyan rettenetesen rossz, szerencsére.

Adatok: 400 gramm, 479 Ft

Tortellino

Szintet ugrottunk máris, a remek és fantáziadús márkanév mellé már 4 perces főzési idő javallott. Illata vegyes, egyfajta keverék, mert érzünk benne májkrém nyomokat és sonkát is egyszerre. Őszintén szólva, egy picit jobban örülnénk, ha csak utóbbit találnánk a képletben. Elkészítés után kicsit lendületesebb lesz a sonka, ami így már szinte 70%-ban uralja az összképet. Állagra picit keményebb, ezt egy perccel tovább gond nélkül hagyhatjuk a forró jakuzziban még.

Adatok: 250 gramm, 359 Ft

Chef select

Méretes kiszerelés, amivel már egy kisebb családot is jól lakathatunk. Illata húsos aromákat szolgáltat, ami mellett nem igazán találunk egyebet, kicsit steril. Elkészítéséhez 5 percre van szükségünk csupán, ami alatt extra puhára fő a tészta, egy-egy példány szét is esett. Ízében a hús picit májkrémes hatást kelt, de még egészen jól hozza a húsos vonalat. Ezt sózni egyáltalán nem kell, mert a töltelékbe jutott bőven.

Adatok: 500 gramm, 599 Ft

Ítélet

Hatalmas meglepetésre nem számítottunk, és igazunk is lett. A Rana toronymagasan nyert, ami annak köszönhető, hogy minőségi töltelék van a tésztába csomagolva. Árazása alapján látszik is az eltérés, de ez csak annyit tesz, hogy erősíti az ősi magyar mondást miszerint a jobb dolgokért többet kell pengetni. A Tortellino márkájú tortellini még egészen jól szerepelt, de közel nem volt olyan tiszta húsos élmény már benne, mint az elsőnél.

Az igazi bukó a héten a Pasta Nobile, amiben a töltelék egészen rémes, ha ilyen ízekkel próbálnánk olasz barátunkat megvendégelni, akkor gyanúsan azt hinné, hogy el akarjuk tenni valamiért láb alól. A többi versenyző elfogadható teljesítményt nyújtott, de ha jót akarunk magunknak akkor ezek közül csakis a Rana-t vegyük.

Rana

Tortellino

Chef select

Penny

Pasta Nobile

NEM MIND EHETETLEN! TESZTELTÜK AZ ÜVEGES BOLOGNAI SZÓSZOKAT >>> 
TÉSZTASZÓSZTESZT! KIFEJEZETTEN FINOM BOLTI PESTÓKRA BUKKANTUNK >>> 
TESZT! MELYIK BOLTI LASAGNE KÖZELÍTI MEG LEGJOBBAN A HÁZIT? >>> 

Ezek is érdekelhetnek