Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A konzervnyitó is azon konyhai eszközök közé tartozik, amiről nem is tudtad, hogy koszos addig, amíg alaposan ki nem tisztítottad. Ha viszont kipróbálod a következő négylépéses módszert, a konzervnyitód garantáltan kristálytiszta lesz.
Elsóztad a levest, a pörköltet vagy a főzeléket? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted az elsózott ételt.
Török Zsuzsa
Nyáron különösen jólesik egy pohár bor grillezéskor és vacsorához, vagy egyszerűen csak még szebbé tesz egy hangulatos nyári estét. Hőségben a borokat általában a szokásosnál 2-3 fokkal hidegebben kell kínálni, hiszen már kitöltéskor, majd a pohárban is nagyon gyorsan felmelegszenek. Kánikulában még a kevésbé savas, nehezebb vörösborokat sem kötelező az előírt szobahőmérsékleten fogyasztani. Ismerd meg a profik módszereit!
Hogyan lesz igazán ízletes és omlós a halhús? Hogy tisztítsuk meg a halat, és hogy mossuk el utána az edényeket? Íme 6 tipp arra az esetre, ha halat kívánna a család.
Szponzorált tartalom
Ha te is épp költözés előtt állsz és neked is fontos a konyha elrendezése, akkor olvass bele konyha ötleteinkbe, mert garantáltan találsz hasznos kérdéseket és praktikumokat. De milyen is az álom konyha? Mennyit számít a konyhabútor minősége? Egyáltalán, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, amikor a konyhánkat tervezzük? Ha pedig albérletről van szó, megéri befektetni a konyha praktikussá tételébe?
Stern Ágnes
A konyha központi eleme a mosogató és így a lefolyó is, ami könnyen eldugulhat, ezért fontos, hogy fokozottan figyeljünk rá. Máris mutatjuk, hogy mik azok a dolgok, amiket mindenképpen távol kell tartani tőle.
Videó
Úgy szeretnél meggyes vagy cseresznyés sütit készíteni, hogy ne maradjon mag a gyümölcsben, de szétnyitni sem akarod? Akkor csekkold le a következő videót, amiben hétköznapi eszközök segítségével pillanatok alatt megoldják ezt a dilemmát!
A mikrohullámú sütő nagyon megkönnyíti az életünket, ám néha tud kisebb-nagyobb bosszúságokat is okozni - például, amikor az étel egyik része tűzforró, a másik pedig hideg marad. Vagy amikor valami melegítés közben váratlanul felrobban a tányérban és mindent összeken. Brian Bennett, mesterszakács és egészségügyi szakértő tanácsaival elkerülhetjük ezeket.
A tojás remek fehérjeforrás, finom, tápláló és sokféle étel készíthető belőle. Ha pedig néhány trükköt is ismerünk, akkor még könnyebb dolgunk lesz a tojással a konyhában.
A folpack remek konyhai eszköz, de a legtöbben csak csomagolásra használják, pedig sokkal több mindenre bevethető. Máris mutatjuk, milyen sokoldalú!
A fakanálnál ősibb konyhai eszköz nincs is talán. Nincs konyha, ahol ne lenne megtalálható. Sok alternatívája született már a modern korban, mégis a profik, minden műanyag csodakanállal szemben erre esküsznek.
Műanyag flakonból rengeteg van, ami sajnos egyáltalán nem tesz jót a környezetnek. Szerencsére már egyre elterjedtebbek a szelektív hulladékgyűjtők, néhány flakont pedig te magad is újrahasznosíthatsz - adunk néhány ötletet, hogy hogyan.!
Talán is nem gondolnád, hogy mi mindenre jó egy üres üveg, műanyag flakon, egy kanál vagy egy vállfa. Pedig jócskán megkönnyíthetik a dolgod a konyhában. Mutatunk néhány trükköt, megéri elolvasni!
Te is többször égetted már meg magad a sütés közben felfröccsenő forró olajjal? Ha igen, olvasd el konyhai tippjeinket, és ezentúl süss biztonságosan!
Csak a tiszta edények törölgetésére használod a konyharuhádat? Vagy arra, hogy a segítségével vedd ki a forró tepsit a sütőből? Nagy hiba! A konyharuha ugyanis az egyik legsokoldalúbb eszköz a konyhádban, és sokkal több mindenre jó, mint gondolnád!