Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 meglepő dolog, amire használhatod a folpackot

A folpack remek konyhai eszköz, de a legtöbben csak csomagolásra használják, pedig sokkal több mindenre bevethető. Máris mutatjuk, milyen sokoldalú!

Frissen tartáshoz

Imádod a banánt és szereted, ha mindig van otthon, de sajnos könnyen megbarnul és rád romlik? Talán nem is gondolnád, de egyszerűen meghosszabbíthatod a gyümölcs élettartalmát. Csak tekerj a banánfürt szára köré némi folpackot, így csak 3-5 nappal később fog bebarnúlni, mint szokott.

Tisztántartáshoz

Utálod a nehézkesen takarítható felületeket? Akkor ez a tipp lesz a kedvenced. Ha folpackot használsz, nagyon leegyszerűsítheted például a hűtő takarítását. Csak tekerd körbe a polcokat, és ha bekoszolódik, egész egyszerűen csak le kell szedned a fóliát és újra körbetekerni egy friss adaggal, nem kell órákig tisztogatni.

utazáshoz

Itt a jó idő, a nyaralások időszaka. Az utazásokhoz folyékony dolgokat, sampont, túlfürdőt is viszünk magunkkal, amik sajnos könnyen kifolynak a tégelyeikből. De bizony, ez is könnyen megelőzhető folpackkal, csak tekerj a kupakok alá egy darabka fóliát és így zárd be a flakonokat. Aztán mehetnek is a bőröndbe vagy a táskába, garantáltan nem fognak csöpögni vagy folyni.

Pakolás készítéséhez

A folpack tekercs segítségével remek házi pakolásokat is készíthetsz magadnak, például narancsbőr ellen. Keverj össze némi kakaót, kávézaccot és sót, majd adj hozzá annyi vizet, hogy kenhető masszát kapj. Ezt vidd fel a problémás területekre (például combok, fenék, has). Masszírozd be jó alaposan a bőrödbe, majd tekerd körbe az adott felületet fóliával és hagyd hatni 30 percig.

Bogarak ellen

A teraszon vagy a kertben iszogatnál, de mindig beleszállnak vagy beleesnek az üdítődbe a bogarak? Fedd le a poharad tetejét fóliával és a közepén szúrj bele egy szívószálat, hogy hozzá tudj férni a tartalmához. A megoldás kisebb gyerekek mellett azért is praktikus, mert, ha véletlenül felborul a pohár, még menthető a helyzet, nem tud azonnal kifolyni az ital.

6 DOLOG, AMIRE A SÜTŐPAPÍRT HASZNÁLHATOD A TEPSIBÉLELÉSEN KÍVÜL>>> 

13 DOLOG, AMIRE A SÓT HASZNÁLHATOD - A SÓZÁSON KÍVÜL!>>> 

5 MEGLEPŐ DOLOG, AMIRE A KONYHARUHÁT HASZNÁLHATOD>>> 

Ezek is érdekelhetnek