Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szuper konyhai trükkök egyszerű eszközökkel

Talán is nem gondolnád, hogy mi mindenre jó egy üres üveg, műanyag flakon, egy kanál vagy egy vállfa. Pedig jócskán megkönnyíthetik a dolgod a konyhában. Mutatunk néhány trükköt, megéri elolvasni!

Alternatívák és vészmegoldások

Már elkezdted az előkészületeket a sütéshez, de rájöttél, hogy nincs kéznél a sodrófa? Nem kell feltétlenül átrohannod a szomszédhoz, hogy kölcsönkérd az övét. Helyettesítheted például egy üres üveggel. Remek szolgálatot tesz majd a nyújtáshoz!

Konzervnyitó kellene? Arra is van alternatív megoldás, méghozzá nem, más, mint egy kanál! Ha a konzervdoboz tetején az oldalsó peremnél haladva erősen belenyomod, körbe haladva egyszerűen le tudod vágni a tetejét. Egyszerű, mint az egyszeregy igaz? Itt videón is megnézheted!

A könnyű hámozás titka

A kanál másra is jó, méghozzá a pucolásban tud nagy segítséget nyújtani. Egyszerűen és gyorsan megpucolhatsz vele például egy kiwit. Csak vágj le belőle egy-egy vékony szeletet a tetején, majd egy kanállal könnyedén fejtsd le a hájét, egészben ki fogod tudni szedni a gyümölcshúst. A kanál a gyömbér megpucolásában is segítséget nyújt. Gyorsan és könnyen le tudod vele kaparni a héját.

Hasznos praktikák egyszerűen

Biztosan te is imádod az aprómagos gyümölcsöket, például a meggyet és a cseresznyét. Sütit sütni és lekvárt készítni is érdemes belőlük, viszont kimagozni nem túl hálás feladat. Sokkal egyszerűbb viszont, ha egy félliteres üveg szájához helyezed, és miközben megtartod, a közepénél egy hurkapálcával belenyomod a flakonba a magját. Gyorsabb és tisztább megoldás. Az eper zöldjétől pedig egy szívószál segítségével tudsz hasonló módszerrel megszabadulni, nyomd át rajta a gyümölcs aljától indulva.

Főzés és sütés közben sokszor van szükség arra, hogy szétválaszd a tojás fehérjét és a sárgáját. Ez elég körülményes. Viszont van egy egyszerűbb módja, és ehhez csak egy műanyag flakonra lesz szükség. Miután feltörted a tojást, az üres műanyagflakon szájával könnyedén fel tudod szippantani a sárgáját és máris kész a szétválasztás! Próbáld ki, tényleg működik!

Egy adag spagetti tésztát szeretnél főzni, de nem tudod megtippelni, mennyire lesz szükséged? A műanyag flakon ebben is segít, ugyanis pont annyi nyers tészta tesz ki egy adagot, amennyit bele tudsz állítani egy félliteres flakonba.

Nagy valószínűséggel neked is ismerős az a probléma, amikor felbontasz valami zacskós terméket, aminek utána komoly gondok akadnak a tárolásával, ugyanis bárhova is rakod, bármilyen körültekintően és óvatosan előbb utóbb biztosan kiborul és így nemcsak, hogy kárba vész, de még takarítani is kell utána. Egyszerűbb a megoldás, mint hinnéd. Csak néhány használaton kívüli csíptetős vállfát kell kivenned a ruhásszekrényből és keresni egy helyet a konyhában, ahova fel tudod akasztani. Ha nincs ilyen, még felfúrni is megéri egy kart vagy akasztót. A csiptetős vállfa ugyanis nem csak a zacskós termékek (kakaópor, kávé, stb.) kiborulás mentes tárolását oldja meg, hanem a kiszáradástól is megóvja őket, ha összetekered a zacskó száját és úgy csipeszeled fel.

7 SZUPER TRÜKK SÓVAL, AMIRE NEM IS GONDOLTÁL VOLNA>>> 

9 ZSENIÁLIS TRÜKK A KONYHÁD RENDSZEREZÉSÉRE, HOGY MINDIG, MINDENT MEGTALÁLJ!>>> 

5 SZUPER KONYHAI TRÜKK CITROMMAL, AMI MEGKÖNNYÍTI AZ ÉLETED!>>> 

Ezek is érdekelhetnek