Alternatívák és vészmegoldások
Már elkezdted az előkészületeket a sütéshez, de rájöttél, hogy nincs kéznél a sodrófa? Nem kell feltétlenül átrohannod a szomszédhoz, hogy kölcsönkérd az övét. Helyettesítheted például egy üres üveggel. Remek szolgálatot tesz majd a nyújtáshoz!
Konzervnyitó kellene? Arra is van alternatív megoldás, méghozzá nem, más, mint egy kanál! Ha a konzervdoboz tetején az oldalsó peremnél haladva erősen belenyomod, körbe haladva egyszerűen le tudod vágni a tetejét. Egyszerű, mint az egyszeregy igaz? Itt videón is megnézheted!
A könnyű hámozás titka
A kanál másra is jó, méghozzá a pucolásban tud nagy segítséget nyújtani. Egyszerűen és gyorsan megpucolhatsz vele például egy kiwit. Csak vágj le belőle egy-egy vékony szeletet a tetején, majd egy kanállal könnyedén fejtsd le a hájét, egészben ki fogod tudni szedni a gyümölcshúst. A kanál a gyömbér megpucolásában is segítséget nyújt. Gyorsan és könnyen le tudod vele kaparni a héját.
Hasznos praktikák egyszerűen
Biztosan te is imádod az aprómagos gyümölcsöket, például a meggyet és a cseresznyét. Sütit sütni és lekvárt készítni is érdemes belőlük, viszont kimagozni nem túl hálás feladat. Sokkal egyszerűbb viszont, ha egy félliteres üveg szájához helyezed, és miközben megtartod, a közepénél egy hurkapálcával belenyomod a flakonba a magját. Gyorsabb és tisztább megoldás. Az eper zöldjétől pedig egy szívószál segítségével tudsz hasonló módszerrel megszabadulni, nyomd át rajta a gyümölcs aljától indulva.
Főzés és sütés közben sokszor van szükség arra, hogy szétválaszd a tojás fehérjét és a sárgáját. Ez elég körülményes. Viszont van egy egyszerűbb módja, és ehhez csak egy műanyag flakonra lesz szükség. Miután feltörted a tojást, az üres műanyagflakon szájával könnyedén fel tudod szippantani a sárgáját és máris kész a szétválasztás! Próbáld ki, tényleg működik!
Egy adag spagetti tésztát szeretnél főzni, de nem tudod megtippelni, mennyire lesz szükséged? A műanyag flakon ebben is segít, ugyanis pont annyi nyers tészta tesz ki egy adagot, amennyit bele tudsz állítani egy félliteres flakonba.
Nagy valószínűséggel neked is ismerős az a probléma, amikor felbontasz valami zacskós terméket, aminek utána komoly gondok akadnak a tárolásával, ugyanis bárhova is rakod, bármilyen körültekintően és óvatosan előbb utóbb biztosan kiborul és így nemcsak, hogy kárba vész, de még takarítani is kell utána. Egyszerűbb a megoldás, mint hinnéd. Csak néhány használaton kívüli csíptetős vállfát kell kivenned a ruhásszekrényből és keresni egy helyet a konyhában, ahova fel tudod akasztani. Ha nincs ilyen, még felfúrni is megéri egy kart vagy akasztót. A csiptetős vállfa ugyanis nem csak a zacskós termékek (kakaópor, kávé, stb.) kiborulás mentes tárolását oldja meg, hanem a kiszáradástól is megóvja őket, ha összetekered a zacskó száját és úgy csipeszeled fel.