1. Irány a hűtő!
A hűtőben tárolt ételmaradékokat - például a hétvégéről megmaradt rántott húst - vagy a tésztákat, amiket hűvös helyen pihentetni kell, nem csak fóliával fedheted be, hanem konyharuhával is letakarhatod. Ez nem csak egyszerűbb, de környezettudatosabb módszer is!
2. A pihe-puha pékáru titka
Nincs otthon zacskó, amibe becsomagolhatnád a friss kenyeret vagy zsemlét? Akkor csavard be a konyharuháddal! Ezután tedd be a kenyértartóba, és a pékáru pont olyan friss marad, mintha műanyag zacskóba csomagoltad volna.
3. Szeletelés mesterfokon
Tedd a konyharuhát a vágódeszka alá, így megakadályozhatod, hogy a deszka vágás közben elmozduljon. Sőt, ha például a zöldségek leve lefolyik a deszkáról, nem keni össze a konyhapultot, hiszen a konyharuha magába szívja a nedvességet.
4. Helló tiszta, száraz zöld levelek!
Miután átmostad a salátádhoz szükséges zöld leveleket, például a rukkolát vagy a bébispenótot, tedd őket egy száraz konyharuhára. A rongy pár perc alatt beszívja a nedvességet, így nem kerül feleslegesen víz a salátádba.
5. Uzsonnás doboz helyett
csomagold a szendvicseket konyharuhába! A finomságokat ugyanolyan frissen tartja, mint a szalvéta vagy az alufólia, csak sokkal környezettudatósabb megoldás. Próbáld ki!
ERRE HASZNÁLD A PAPÍRTÖRLŐT! 3 TÉNYLEG HATÁSOS PRAKTIKA>>>
MIRE JÓ A SAJTRESZELŐ 4 OLDALA?>>>
KI NE ÖNTSD A TÉSZTA FŐZŐVIZÉT! 5 TIPP, HOGY MIRE HASZNÁLHATOD>>>