Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 meglepő dolog, amire a konyharuhát használhatod

default user icon
MME
Csak a tiszta edények törölgetésére használod a konyharuhádat? Vagy arra, hogy a segítségével vedd ki a forró tepsit a sütőből? Nagy hiba! A konyharuha ugyanis az egyik legsokoldalúbb eszköz a konyhádban, és sokkal több mindenre jó, mint gondolnád!

 1. Irány a hűtő!

A hűtőben tárolt ételmaradékokat - például a hétvégéről megmaradt rántott húst - vagy a tésztákat, amiket hűvös helyen pihentetni kell, nem csak fóliával fedheted be, hanem konyharuhával is letakarhatod. Ez nem csak egyszerűbb, de környezettudatosabb módszer is!

2. A pihe-puha pékáru titka

Nincs otthon zacskó, amibe becsomagolhatnád a friss kenyeret vagy zsemlét? Akkor csavard be a konyharuháddal! Ezután tedd be a kenyértartóba, és a pékáru pont olyan friss marad, mintha műanyag zacskóba csomagoltad volna.

3. Szeletelés mesterfokon

Tedd a konyharuhát a vágódeszka alá, így megakadályozhatod, hogy a deszka vágás közben elmozduljon. Sőt, ha például a zöldségek leve lefolyik a deszkáról, nem keni össze a konyhapultot, hiszen a konyharuha magába szívja a nedvességet.

4. Helló tiszta, száraz zöld levelek!

Miután átmostad a salátádhoz szükséges zöld leveleket, például a rukkolát vagy a bébispenótot, tedd őket egy száraz konyharuhára. A rongy pár perc alatt beszívja a nedvességet, így nem kerül feleslegesen víz a salátádba.

5. Uzsonnás doboz helyett

csomagold a szendvicseket konyharuhába! A finomságokat ugyanolyan frissen tartja, mint a szalvéta vagy az alufólia, csak sokkal környezettudatósabb megoldás. Próbáld ki!

ERRE HASZNÁLD A PAPÍRTÖRLŐT! 3 TÉNYLEG HATÁSOS PRAKTIKA>>> 

MIRE JÓ A SAJTRESZELŐ 4 OLDALA?>>> 

KI NE ÖNTSD A TÉSZTA FŐZŐVIZÉT! 5 TIPP, HOGY MIRE HASZNÁLHATOD>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss