Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Török Zsuzsa
Túl sokat főztél vagy a házhoz rendelt ebéded köretéből maradt egy kevés? Vétek kidobni, hiszen a másnapos rizs is fogyasztható, illetve változatosan hasznosítható rakott és ázsiai ételekhez (pl. nasi gorenghez), töltelékekhez, gombócokhoz, salátákhoz vagy desszertekhez.
Elöl hagytad a szegetlen veknit és kopogósra száradt, mire észrevetted? Több módszerrel is megmentheted a kidobástól és olyan puha lesz, mint a frissen sült!
Nem kell feleslegesen trükköznöd, rááadásul kevesebb ételt és konyhai eszközt is fogsz kidobni, ha tisztában ezzel a 6 konyhai tévhittel.
MME
"Kemény habbá verjük" - áll sok receptben, azt azonban kevés helyen árulják el, hogyan is kell elvégezni jól a műveletet. Mi most megosztunk veletek 4 tippet, melyek segítségével tökéletes tejszínhabot készíthettek.
Wessely Márta
A lasagne a csőben sütött ételek közül az egyik igazi nagy kedvenc. Ha a legeslegjobb lasagne-t szeretnénk elkészíteni, akkor érdemes a rétegeket magunknak előállítani - mutatjuk, hogyan!
Szeretnéd, hogy a pulykád tökéletes legyen karácsonykor? Mutatunk öt olyan trükköt, amellyel igazán fenségessé és felejthetetlenné teheted az ünnepi menüt!
Videó
Egy tábla csokoládé felkockázása számos problémát vet fel. Például csokis lesz a kezünk, az egész édességet össze kell tapogatnunk, mire elvégezzük a műveletet, és az is előfordul, hogy nem sikerül arányosan összetörnünk a csemegét. Szerencsére létezik egy sokkal könnyebb út, íme!
A kedvenc eszpresszód, lattéd vagy kapucsínód nélkül elképzelhetetlenek a reggelek? Akkor olvasd el tippjeinket, és főzz még finomabb kávét!
Egy felbontandó konzerv nyitófül és konzervnyitó nélkül sokunknak okozott már fejtörést. Szerencsére kedvenc videóbloggerünk erre az égető problémára is ismeri a megoldást. Ráadásul a sikerhez csak egy kanálra van szükség.
Kissé fáradságos a készítése, de érdemes begyakorolni. Gyúrt tészta az alapja sok aprósüteménynek és gyümölcstortának, továbbá az olaszos tésztaételek is házi pastából a legfinomabbak.
Hogyan lesz gyorsan kenhető a vaj, és hogy készítsünk belőle süteménytésztát egyszerűen? Íme 6 konyhai trükk, amit ki kell próbálnod, ha vajjal dolgozol.
Te is szenvedsz a lakást átjáró ételszagtól sütés-főzés után? Próbáld ki trükkjeinket, és szabadulj meg gyorsan a kellemetlen illatoktól.
Túl zsíros lett a leves vagy a mártás? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel zsírtalaníthatod az ételeket.
Régóta nézegeted a hipermarketben a gránátalmát, tudod, hogy nagyon egészséges, mégsem mered megvenni, mert fogalmad sincs, mit kezdj vele? Most megtudhatod.
Leégett, megpirult, lesült az étel? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted az elrontott ételt.