Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Elsóztad a levest, a pörköltet vagy a főzeléket? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted az elsózott ételt.
Török Zsuzsa
Gyümölcsös piték és kosárkák készítésekor a vaksütés jobb tartást ad az omlós tésztának. Ismerd meg a fortélyait lépésről lépésre!
Hogyan lesz igazán ízletes és omlós a halhús? Hogy tisztítsuk meg a halat, és hogy mossuk el utána az edényeket? Íme 6 tipp arra az esetre, ha halat kívánna a család.
Hogy lesz omlós a csirkemell? Mit kezdj a használt kávézaccal? Hogyan fő meg gyorsan a bab? Összeszedtünk 10 hasznos praktikát, ami megkönnyíti az életed a konyhában.
Stern Ágnes
Talán is nem gondolnád, hogy mi mindenre jó egy üres üveg, műanyag flakon, egy kanál vagy egy vállfa. Pedig jócskán megkönnyíthetik a dolgod a konyhában. Mutatunk néhány trükköt, megéri elolvasni!
Te is többször égetted már meg magad a sütés közben felfröccsenő forró olajjal? Ha igen, olvasd el konyhai tippjeinket, és ezentúl süss biztonságosan!
Hogy lesz igazán puha és omlós a marha, a csirke vagy a vadhús? Íme hasznos 5 konyhai trükk, amit érdemes kipróbálni!
Wessely Márta
A brassói sok családban igazi kedvencnek számít. A viszonylag tempósan összeállítható fogás nem túl bonyolult, de ha van időnk és kedvünk, akkor fel is turbózhatjuk, hogy még finomabb legyen.
Videó
A legjobbakkal is megesik, hogy a konyhában valami nem úgy sül el, mint azt eltervezték: elszakad a pitetészta, szétesik a tejszínhab, elfolyik a majonéz... Ilyenkor elkeseredettségünkben legtöbbször a kuka felé fordulva, egy jól irányzott mozdulattal kihajítjuk a félresikerült műalkotásunkat - pedig lehet, hogy menthető lenne az elrontott étel. A Culinary Institute Europe mesterszakácsaival közös, új sorzatunkban a leggyakrabban előforduló konyhai bakikra mutatunk pofonegyszerű megoldásokat! Kezdjük egy alapbalesettel: a túlvert tejszínhabbal!
Ahány ház, annyiféle palacsinta. Ki vastagon, ki vékonyan, kik sósan, ki édesen szereti, ami viszont biztos, hogy nincs, aki visszautasítaná. Ezért minden tapasztalatunkat összegyűjtve adunk tippeket, hogy hibátlan palacsintákat süthessetek.
Hogy válasszuk szét a tojást egyszerűen? Hogy marad friss a saláta? Mit tehetünk, hogy a banán ne barnuljon meg olyan gyorsan? Íme 5 szuper konyhai trükk, amit neked is tudnod kell!
A fogkefét 8-12 hetente cserélni kell, ám nem feltétlenül kell azonnal kidobni a leselejtezett darabot; jó néhány dologra használhatjuk még. Íme 9 tipp, mihez kezdjünk vele.
A muffinsütőformát sokan csak rendeltetésszerűen használják, pedig számtalan lehetőség rejlik benne. Íme 5 szuper trükk, amit te is ki akarsz majd próbálni!
Ha te is mindig kidobtad az üres műanyag palackot vagy boros üveget, most figyelj, ezek a tárgyak ugyanis jó szolgálatot tehetnek cseresznyemagozásnál tojás- vagy palacsintasütésnél. A videóból minden szuper trükk elleshető.
Mindenkinek ismerős lehet a probléma: nyakig lisztesen rájössz, hiányzik valami a hozzávalók közül. Ha a kamrapolcon nem találod, helyettesítheted mással, és a sütemény vagy a torta mégis sikerülni fog.