1. Rizs a sószóróban
A rizsszemek annyira megduzzadnának, ha valóban magukba szívnák a sóból nedvességet, hogy elzárnák a szóró nyílásait. Legfeljebb azért hasznosak, mert felrázáskor segítenek szétválasztani az összetapadt sókristályokat.
2. Fa vágódeszka
Sokan azt feltételezik, hogy nem higiénikus a használata, pedig csersavtartalmának köszönhetően pusztítja a baktériumokat. A gyakori mosogatás következtében azonban idővel gyengül ez a tulajdonsága, amit a deszka egyre sötétebb színe jelez. (A műanyag munkalapok egyáltalán nem rendelkeznek antibakteriális hatással.)
3. Alufólia
Nem igaz, hogy árt az ételnek, ha a fólia matt oldalát hajtod rá. Teljesen mindegy, hogy melyik oldala van felül.
4. Gombás étel
A hűtőbe hidegen betett maradékot másnap nyugodtan elfogyaszthatod, ha előtte alaposan felhevíted. Ugyanez a spenótra is érvényes.
5. Kiskanál a pezsgősüvegben
Hiába dugsz ezüstből vagy más fémből készült kanalat az üveg nyakába, a buborékok eltávozását csak a légmentes záródást biztosító dugóval akadályozhatod meg.
6. Karcos teflonedény
Ne tarts attól, hogy rákkeltő, mert a sérült bevonat semmilyen kémiai reakcióba nem lép az edényben készült étellel, lebomlani pedig csak 260 fok felett képes. Ilyen magas hőmérsékleten viszont amúgy is szénné égne minden falat. Az egyetlen gond az, hogy a karcos részek már nem teljesen tapadásmentesek.