Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Nagy érdeklődés mellett zajlott ebben az évben az Év Fagylaltja verseny, ahol külön mérettették meg magukat a cukrászdák és az alapanyaggyártók is. Az utóbbi kategóriában főleg nemzetközi cégek képviseltetik magukat, idén mégis hazai győztest köszönthettünk.
Stern Ágnes
Nálunk egyelőre viszonylag olcsó és nem is igazán kedvelt az ominózus zöldség, de 2020-ban nagyot fordulhat a dolog. Mutatjuk, miről is van szó!
Török Zsuzsa
Jobban indul a napod, ha változatosan felturbózható, laktató zabkásával kezded. Az étvágygerjesztő kinézetű, finoman illatozó reggeli ételt gyerekjáték elkészíteni, és a kicsik is szeretik.
Videó
Súlyos higiéniai problémák miatt azonnal bezáratott egy budapesti, 3. kerületi, a Mátyás király úton működő pékséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Wessely Márta
Vannak napok, amikor kevés idő jut a főzésre. Ez nem jelenti azt, hogy feltétlen vacak vagy hideg étel kerül a tányérunkra, ugyanis szerencsére léteznek valóban ötperces ételek. Az egyik fekete öves ötperces alapanyagunk a kuszkusz.
Évek óta lejárt, egérrágta alapanyagokat, döglött egeret és a nyers hússal együtt tárolt készételeket talált a Nébih egy budapesti étteremben. A hatóság felfüggesztette a vendéglátóhely működését.
Most még több érdekességet tudhatsz meg hétköznapi alapanyagokról és különleges hozzávalókról. Sőt abban is segítünk, hogy minél változatosabban készíthesd el őket. Terítéken a megunhatatlan burgonya.
Mandula
Mostanság nem igazán tervezem előre a heti menüt (a vizsgaidőszakban nem is tudok hetekben gondolkodni...), így nincs is igazán koncepciója a főztjeimnek. Hacsak nem a szezonalitás, de az máskor is mozgatórugó. Visszatekintve viszont arra a mókás felfedezésre jutottam, hogy egyvalamivel mégiscsak frappánsan jellemezhető a konyhai ténykedésem egy része: kettőt egy csapásra. Vagyis végy egy alapanyagot és abból főzz meg legalább két rendes ételt.
SB
Leginkább a töltött káposzta és a sólet alapanyagaként ismerjük, pedig rendkívül sokoldalú gabonaféle. Készíthetünk belőle tartalmas levest, köretet, rizottót, kását, de dúsíthatunk vele főzelékféléket. Nem drága és nagyon finom.