Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így tartja fitten magát Chris Hemsworth és Elsa Pataky

default user icon
MME
Igazi hollywoodi álompár a 14. éve házas Chris Hemsworth és Elsa Pataky. Nem csak családként, edzőpartnerként is támogatják egymást. Most elárulták, minek köszönhetik kockás hasukat.

Irigylésre méltó formában van mindkét hollywoodi sztár, amit kemény munkával és kiegyensúlyozott étrenddel sikerült elérniük. Nagy szerencse, hogy mindketten hívei az egészséges életmódnak, így egymást támogatják a fitneszcéljaik elérésében.

 

 

Chris Hemsworth rutinja

A Thor szerepében ismertté vált színész méltán híres izmos testéről. A filmvásznon és a hétköznapokban is mindig jó formában lévő Hemsworth titka nem is olyan bonyolult, íme a tippjei.

Napi 6-8 étkezés

Ahhoz, hogy kellő mennyiségű tápanyagot juttasson a szervezetébe, a színész naponta 6-8 alkalommal étkezik. Így az energiaszintje állandó és stabil, ami szükséges, hogy bírja a kemény edzéseket. A folyamatos ellátottság ezenkívül segíti a szervezet és az izmok regenerálódását, és utóbbiak fejlődését is.

Plusz 1-2 adag fehérjeturmix

Az alapvetően is kiegyensúlyozott, fehérjében gazdag étrend mellett Chris minden nap elfogyaszt 1-2 proteines turmixot is, ami egyszerű és hatékony módja az extra fehérjebevitelnek. Ez szintén az izomnövekedés és -fejlődés szempontjából fontos, valamint a zsírégetésben is segíti.

Egy óra súlyzós edzés

Az étkezések mellett az edzés a másik fontos tényező, ami meghozza a kívánt eredményeket. Az izmok építésére legjobb a nagy intenzitású súlyzós edzés, ezért Hemsworth legalább naponta egyszer, de sokszor napi kétszer is megdolgoztatja a testét. A nagyobb izmok eléréséhez elengedhetetlen, hogy időről időre egyre nagyobb súlyokkal dolgozzunk.

Nem csak gyúr, bokszol is

A boksz nagyon jó kiegészítő edzés a súlyzózás mellett, mert a kardiovaszkuláris rendszert is megdolgoztatja. Nemcsak erőt ad, hanem fejleszthető vele a stabilitás, és a szív-ér rendszer egészsége is nő.

Az édesburgonya nem hiányozhat

A színész nemcsak a kiegyensúlyozott, de a változatos étrendre is törekszik, azonban nem hiányozhat a napi menüjéből az édesburgonya. Ez a burgonyaféle tel van alapvető vitaminokkal, valamint kitűnő összetett szénhidrát, sőt, antioxidánshatása is kiemelkedő. Mindezekkel hozzájárul a szervezet egészségéhez.

Rántott karaj édesburgonyával>>>  

 

Elsa Pataky titka

A lenyűgözően szép és formás Elsa Pataky, aki egyébként magyar felmenőkkel rendelkezik, szintén az edzés megszállottja. Jógával és növényi fehérjeforrásokkal tartja fitten magát.

Növényi alapú étrend

Tévhit, hogy hús nélkül nem lehet fejleszteni az izmokat, de igaz, hogy gondos odafigyelést igényel a növényi fehérjeforrásokból ellátni a szervezetet. A hüvelyesek változatos beépítése az étrendbe elengedhetetlen, mellé burgonyafélék és gabonák fedezik a szükséges szénhidrátokat.

Jóga egy kis csavarral

A színésznő kedvenc edzésformája a jóga, úgy véli, ez jól megdolgoztatja az izmokat, de a nyújtásukra is kellőképpen fókuszál, ami a feszesség, tónusosság alapja. Emellett az egyensúly és a mélyizmok fejlesztésére is jó választás. Elsa a jógapózokat kivitelezéséhez is súlyokat használ, így növeli is izomzatát.

Paradicsomos tészta húsmentesen>>>  

 

Amire mindketten esküsznek

A különböző étrend és edzésforma mellett egyvalamire mindketten igent mondanak, ez pedig az időszakos böjt.

Arról, hogy ez a módszer miképpen segít a fogyásban, korábban mi is írtunk már.

SE KOPLALÁS, SE KEMÉNY EDZÉS - MÉGIS FOGYSZ! ÍGY MŰKÖDIK AZ IDŐSZAKOS BÖJT

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek