Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cantuccini csokikrémmel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A cantuccinihez:
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 cl rum
  • 20 dkg finomra vágott dióbél
  • A krémhez:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál instant kávé
  • 1 dl tejszín
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő

Elkészítés

Elkészítés: 1. A lisztet a sütőporral szitáljuk át, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vajat, a cukrot és a rumot, végül dolgozzuk bele a diót. Pihentessük 1 órát.

2. A tésztát osszuk 3 részre, mindegyikből formáljunk 2 cm széles, 1 cm magas rudat, és sütőpapírral bélelt tepsin, 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük világosra.

3. Pihentessük 1 órát, majd vágjuk kb. 1 centi vastag szeletekre, és 180 C fokos sütőben oldalanként 4-5 percig szárítsuk. Akkor jó, ha ropogós és aranyszínű.

4. A krémhez a tejben olvasszuk fel a csokit, adjuk hozzá a kávéport. A tejszínt keverjük csomómentesre a keményítővel, a csokoládét sűrítsük be vele, majd turmixoljuk össze, így krémesebb, habosabb lesz.

5. Tálaláskor nyomjunk a süteményre a krémből, gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek