Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a maradék cukrot, a tojásokat, a csipetnyi sót, és apránként az olvasztott vajat. A hozzávalókat dagasztjuk, és 30 percig meleg helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, és egyenletesen kivajazott nagy tepsibe simítjuk.
A szilvát elnegyedeljük, és szorosan egymás mellé rakjuk a tésztán. A tésztát langyos helyen további 20 percig kelesztjük.
Az omlós tésztához valókat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva mélyhűtőbe tesszük, mert így könnyebb lesz lereszelni.
A töltelékhez a cukrot a fahéjjal összekeverjük és a szilvára szórjuk (természetesen ízlés szerint is meg lehet határozni a cukor és a fahéj mennyiségét).
Az omlós tésztát nagylyukú reszelőn a szilva tetejére reszeljük, majd a lepényt előmelegített sütőben megsütjük. Kihűlés után szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!