Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borzas szilvás lepény

MME MME
90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kelt tésztához:
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg szilva
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanálnyi fahéj
  • Az omlós tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a maradék cukrot, a tojásokat, a csipetnyi sót, és apránként az olvasztott vajat. A hozzávalókat dagasztjuk, és 30 percig meleg helyen kelesztjük.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, és egyenletesen kivajazott nagy tepsibe simítjuk.

A szilvát elnegyedeljük, és szorosan egymás mellé rakjuk a tésztán. A tésztát langyos helyen további 20 percig kelesztjük.

Az omlós tésztához valókat összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva mélyhűtőbe tesszük, mert így könnyebb lesz lereszelni.

A töltelékhez a cukrot a fahéjjal összekeverjük és a szilvára szórjuk (természetesen ízlés szerint is meg lehet határozni a cukor és a fahéj mennyiségét).

Az omlós tésztát nagylyukú reszelőn a szilva tetejére reszeljük, majd a lepényt előmelegített sütőben megsütjük. Kihűlés után szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss