Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borzas borda uborkmártással

1 4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • sertésborda szeletelve
  • liszt
  • tojás
  • 1-2 db közepes burgonya
  • étolaj a sütéshez
  • A mártáshoz:
  • uborka
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
  • pici bors
  • kevés mustár

Elkészítés

Elkészítés: A húst kiklopfoljuk, és enyhén sózzuk (esetleg só helyett ételízesítővel szórjuk meg). A bundához az elkevert tojásokba lisztet teszünk, hozzáreszeljük a burgonyát. Sóval és kevés őrölt borssal ízesítjük. A borda attól lesz borzas, hogy a hosszúkásra reszelt
burgonya tüskésen sül rá a szeletekre. A húst belemártjuk ebbe a masszába, majd olajban kisütjük.

A mártáshoz a nyers uborkát lereszeljük, elkeverjük a tejföllel, az 1-2 cikk zúzott fokhagymával, valamint sóval és pici borssal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss