Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsós raguleves csurgatott tésztával

MME MME
4.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg zöldborsó (20 dkg tisztított)
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 30 dkg sertéscomb
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • A levesbetéthez:
  • 1 tojás
  • 4 dkg liszt

Elkészítés

Előkészítés: A borsót kifejtjük, megmossuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük. A pórét megmossuk, karikákra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és apró kockákra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Akkor sózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, lassan pároljuk. Amikor már majdnem puha a hús, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd a fűszerpaprikát is belekeverjük, és kb. 1 l vizet öntünk hozzá. Felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a répát, majd 10 perc múlva a borsót és a pórét is. Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselymet is beleszórjuk. Puhára főzzük. A tésztához a tojást kikeverjük a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy csurgatható legyen. Amikor már a hús és a zöldségek is puhák, a tésztát belecsurgatjuk a levesbe. Kíméletesen összeforraljuk (kb. 2 perc) és tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 347 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss