hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borjúragu velesült zöldségekkel

MME MME
120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 70 dkg borjúcomb
  • 2-3 répa
  • 2-3 szárzeller
  • 1 fej kockázott hagyma
  • 3-4 gerezd egész fokhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 zsályalevél
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl alaplé
  • liszt a hús megforgatásához
  • bors
  • A gremolatához:
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 citrom héja
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A nagyobb kockákra vágott húst lisztben megforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Nagyobb lábasban, kevés olívaolajban a kakukkfüvet és a zsályalevelet megfuttatjuk, rádobjuk a húst, hirtelen kisütjük, majd kiszedjük.

Az alapzsiradékban megdinszteljük a fokhagymát, majd a kockára vágott zöldségeket (hagymát, répát, szárzellert), és kevés paradicsompürét adunk hozzá. Fűszerezzük, visszarakjuk a húst, és felöntjük folyamatosan borral és alaplével. Kb. 1-1,5 órán át, fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük.

Amikor elkészült, friss gremolatát készítünk hozzá (az apróra vágott fokhagyma, citromhéj, kömény, petrezselyem keveréke), és megszórjuk vele az ételt.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek