hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolognai spagetti

MME MME
12 4/5
60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, kis kockákra aprítjuk, a zeller zöldjét finomra vágjuk.
  2. Felhevítjük az olajat, kicsit megpirítjuk benne a zöldséget és a szalonnát. 2 perc után hozzáadjuk a babérlevelet, a darált marhahúst, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és időként megkeverve 5 pecig pároljuk. Együtt pirítjuk, majd 1 dl vizet hozzáöntve puhára pároljuk 1 óra alatt. 
  3. A spagettit marokra fogva beleengedjük a végét a forró vízbe, s ahogy megpuhul, fokozatosan utánaengedjük, mindaddig, amíg a csomó vége belecsúszik a vízbe. Ha megfőtt, leszűrjük, tányérokban elosztjuk, a húsos mártást a tetejükre kanalazzuk. Reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

    BOLOGNAI PENNE, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD - VIDEÓ! >>> 

    Még több bolognai spagetti >>>

    Olasz finomságok >>>

Ezek is érdekelhetnek