Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A spagetti az egyik legkedveltebb tésztaétel: az alap a bolognai és a carbonara, de valójában mindenféle szósszal, mártással ehetjük ezt a finom tésztát.
A carbonara spagetti elkészítését sokan sokféle képpen ismerik, de talán abban mind megegyezhetünk, hogy tejszín, az semmiképpen nem kell bele! Az pedig, hogy az autentikus recept mi, azt Gianni Annoninak igazán elhihetjük - videón mutatja meg, ő hogyan készíti ezt a nagyon egyszerű és isteni finom pastát!
Tóth-Nacsa Ágnes
Ha régóta keresed a bombabiztos megoldást a spagetti és a szósz elegyítésére, majd a tészta tökéletes falatokká tekerésére, és akkor most egy igazán autentikus tippet kaphatsz, személyesen Gianni Annoni-tól.
Klement Noémi
Kulcsár Tímea Ágnes
Lelkiismeret-furdalás gyötört, ha bevágtál egy nagy tányér húsgombócos spagettit, vagy ha bele-belekanalaztál a mogyoróvajba?
SÁNDOR ADRIENN
Amikor csak fél órátok van arra, hogy egy kiadós vacsorát főzzetek, vagy idő van, de nincs lehetőségetek túl sokat foglalkozni az étellel, amíg elkészül, nem árt, ha van a tarsolyotokban néhány jól bevált, egyszerű és villámgyors tésztás recept.
Mint minden sportoló életében, úgy Szilágyi Áron számára is központi szerepet tölt be a táplálkozás. Elárulta, hogy mik a kedvencei ételei, milyen gyakran tart csalónapot, és hogy mit jelent számára az egészséges táplálkozás.
Kard Sándorné
Videó
A carbonara spagetti sokak kedvence, a cukkinis tészta nemkülönben. A kettőt ötvözve kapjuk meg ezt az isteni, könnyű nyári fogást, amiből ugyan hiányzik a pirított szalonna, de garantáltan egyetlen húsimádó sem hiányolja majd belőle! Ha mégis, utólag keverhetünk bele, egy kicsi bacon - vagy, az eredeti carbonara recept szerint: pancetta - még senkinek sem ártott meg...
Van, aki az egészsége miatt, mások elvi okokból nem fogyasztanak húst. Arról, hogy ez jó, vagy nem, lehet vitatkozni, de nem érdemes. Valószínűleg ebben is, mint sok minden másban, az arany középút a jó megoldás. Ha tehát szeretnél húsmentes napokat tartani, de nincs ötleted, mi kerüljön az asztalra, mutatjuk a mi kedvenc vega ételeinket.
A legegyszerűbben elkészíthető és a legnagyobb népszerűségnek örvendő olasz étel a pasta, vagyis a tészta, amelynek annyi megjelenési formája van, ahány falu csak akad széles Itáliában. A különféle formák nem csak az elkészítés módjára utalnak, hanem meghatározzák a főzés idejét és a felhasználás módját is. Mikor máskor, ha nem a tészta világnapján tegyük tisztába azt, melyikhez, milyen mártás passzol leginkább!
Fejes Renáta
Ha Valentin-napon egy kicsit romantikáznál, és egy gyertyafényes vacsorával várnád a párod, akkor a következő fogásokkal biztosan leveszed a lábáról! Olyan recepteket gyűjtöttünk össze, amik az átlagosnál kicsit különlegesebbek és látványosabbak, mégis igazi klasszikusok. Érdemes őket kipróbálni - akkor is, ha csak magadat lepnéd meg!
A paradicsomszósz egy olyan alapanyag, ami nélkül sokan el sem tudnák képzelni az életüket. És nem csak az olaszokra gondolunk, akiknek specialitása az érett paradicsomból készített mártás, hanem bizony például édesanyákra is a világ minden tájáról, akik nem tudnak elég hálásak lenni ezért a savanykás szószért, ami a legtöbb gyerek kedvence!
Egy ilyen kolbászos-darált húsos rakott tészta nem véletlenül kapja a "millió dolláros spagetti" becenevet: garantáltan az egész család imádja majd, és olyan finom, hogy akármennyit hajlandó lennél fizetni érte!
Pataki Nóra
Imádjuk a tésztát. Egyszerű, kiadós, gyorsan elkészíthető, és a végtelenségig variálható. Ezúttal 15 olyan tésztát mutatunk, ami húsmentes, ám mégis nagyon finom és laktató.
DÖMÖTÖR VIOLA
PATAKY KRISZTINA
Sümegh Réka, az itáliai friss tészták szerelmese az elmúlt években azért utazta be egész Olaszországot, hogy az adott környék friss tésztájának elkészítését, annak minden csínját-bínját maradéktalanul elsajátítsa, tudását pedig megossza veletek is, Mindmegette olvasókkal. Legfrissebb videósorozatunkban Réka isteni olasz kajákat fog nektek főzni, közben pedig elárul néhány praktikát is, hogy könnyebben menjen a tésztakészítés. Pasta mia!
A húsgombócot mindenki szereti. Ha van otthon egy csomag darált hús, akkor a húsgombóc nagyon jó levesbetétként szolgálhat, de mennyei főételeket is készíthetünk. A paradicsomos húsgombócon túl például nagyon jó tésztás fogásokat főzhetünk a családnak.