hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmás-tejszínes csirkeragu

MME MME
5/5
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a birsalmát, kivágjuk a magházát, felkockázzuk, és egy lábosba tesszük. Rálocsoljuk a citrom levét, hozzáadjuk a cukrot, és felöntjük vízzel. Félig megfőzzük, majd kivesszük a lábosból.
  2. Hozzáadunk a vízhez egy kevés sót, és puhára főzzük benne a feldarabolt csirkehúst.
  3. Felforrósítjuk a vajat a mézzel együtt, és megpirítjuk rajta a csirkét és a birsalmát. Sóval, borssal, fahéjjal és a lereszelt gyömbérrel ízesítjük. 
  4. Megfőzzük a rizst, és összekeverjük a hússal a birsalmával. Hozzáadunk egy kevés kurkumát, felöntjük a tejszínnel, és összemelegítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss