Előző este a bárány fűszersóval jól bedörzsöljük a megmosott és lecsepegtet feldarabolt húst, majd lefóliázva éjszakára a hűtőbe tesszük.
A báránydarabokat sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Egy tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a húst, rátesszük a vajat, és minden oldalát pár percig pirítva szép pirosra sütjük.
Ha megkérgesedett, rátesszük a megtisztított és félbe szelt hagymát, az aszalt paradicsomot és a fokhagymát, majd felengedjük a száraz borral. Lefedjük, és alacsony hőfokon pároljuk addig, amíg a hús kezd elválni a csonttól. 35-40 perc alatt el is készül.
Saját ötlet alapján készült ez a finom,puha zaftos báránysült. Általában ünnep alkalmával szoktam báránysültet készíteni . Húsvétkor,ha tehetjük mindig veszünk bárányt és egy részét lefagyasztom. Nyáron amikor ínyenc falatra vágyunk előveszem.
Én most zöld fűszeres röszti burgonyával és tárkonyos gombasalátával kínáltam.De akár tésztával is kínálható. - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!