Elkészítés: A rizst a tejben 2 kanál cukorral, a mazsolával és a vaníliás cukorral megfőzzük. A 4 tojássárgáját habosra keverjük a maradék 4 kanál cukorral, és a kihűlt rizshez keverjük, majd végül lazán hozzáadjuk a tojások felvert habját. A margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett kerek tortaformába töltjük, és a tetejére rakjuk a megtisztított, cikkekre vágott őszibarackot /lehet bármilyen idény gyümölcsöt is tenni rá/.
Forró sütőben kb. 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Melegen vagy hidegen is tálalható. Finomabb, ha gyümölcsízzel vagy tejsodóval tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre