Előkészítés: Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit.
Elkészítés: A cukrot a tojásokkal habosra keverjük. Beledolgozunk 12 dkg darált mogyorót, a lisztet, a citromhéjat, és 3 evőkanál kivételével a barackot. Lisztezett kézzel 2-3 cm átmérőjű golyókat formázunk a masszából, meghempergetjük a maradék darált mogyoróban, és a tepsire rakosgatjuk. Mindegyik közepébe 1-1 darab barackot nyomunk, és 1 órát pihenni hagyjuk. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A golyókat kb. 25 percig sütjük, ha túlságosan barnulnának, alufóliával letakarjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre