Bagolyszem gombamártásban

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kicsontozott karajt kiklopfoljuk. A tojásokat megfőzzük és negyedekre vágjuk. A sonkát kisujjnyi vastagságúra szeleteljük.

1-1 szelet húsra negyed főtt tojást és 1
darab sonkát teszünk, felgöngyöljük, és hústűvel megtűzzük. A hústekercseket lisztben megforgatjuk, és forró olajban hirtelen átsütjük, félretesszük.

A felkockázott szalonnát kiolvasztjuk, és a zsírjában a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük vízzel, ebbe tesszük a hústekercseket. Sóval, ételízesítővel, borssal, fokhagymával és
majoránnával ízesítjük. Amikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és készre főzzük. Ha kész, tejföllel bekavarjuk és összeforraljuk.

Galuskával tálaljuk, apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss